Don't Miss

Avantajele oferite de epilarea definitiva

By on mai 9, 2015
tratamente laser

In societatea actuala aspectul fizic detine o importanta covarsitoare, iar din aceasta cauza trebuie sa acordam o atentie superioara modului in care evolueaza imaginea noastra exterioara. Pilozitatea excesiva reprezinta o problema care pune dificultati atat publicului feminin, cat si celui masculin. Exista anumite probleme de ordin medical ce influenteaza cresterea firelor de par in exces, iar provenienta lor se datoreaza dezechilibrelor survenite in urma unor factori de natura genetica, sau care se raporteaza la planul metabolic.

Metodele utilizate pentru a scapa de parul nedorit din zone variate ale corpului sunt extrem de diversificate, pornind de la optiunile populare, precum utilizarea lamelor de ras, pana la versiunea de epilare ce valorifica tehnica cu laser, finalizata cu indepartarea progresiva definitiva a firelor de par. Tehnicile moderne au o rata de succes manifestata pe o perioada lunga de timp, acest lucru fiind un real avantaj pentru persoanele care nu dispun de suficient timp pentru a face vizite saptamanale la cosmetica.

Prin epilare definitiva se subintelege rarefierea firelor de par prin repetarea tratamentelor cu laser, pana cand acestea dispar definitiv sau devin suficient de subtiri pentru a fi insesizabile in cadrul zonelor de interes. O caracteristica primara a acestor tehnici este inglobata de progresivitatea unor tratamente laser, motiv pentru care este bine sa va stabiliti un numar variabil de sedinte, preferabil limita maxima sa nu depaseasca cifra sase. Bineinteles, ele nu se pot derula in zile consecutive, diferentierea acoperind o perioada de aproximativ doua luni. Nu trebuie sa omitem faptul ca vorbim despre o procedura care poate avea efecte negative asupra organismului nostru, mai ales in situatia in care nu respectam acest orar prestabilit de catre cadrele medicale specializate in aceasta directie.

Principiul de functionare este cunoscut sub denumirea stiintifica de fotomoliza, aceasta tehnica raportandu-se cu exactitate la distrugerea primara a firului de par, incepand cu radacina acestuia. Pentru ca laserul respectiv sa nu ofere o serie de efecte negative asupra pielii trebuie sa fie utilizate doar cele care functioneaza intr-un registru specific de lungimi de unda. Versiunea Alexandrite si cea cu dioda reprezinta singurele metode sigure acceptate de medicii dermatologi. Ele asigura exclusiv efectele pozitive scontate, actiunea lor nefiind daunatoare pentru pielea din acele sectiuni sensibile sau pentru organele situate in apropiere.

Aceasta metoda de epilare ofera siguranta unui rezultat favorabil, eliminand treptat parul nedorit care poate determina scaderea increderii in propriul fizic, mai ales daca se datoreaza unei probleme medicale care nu poate fi rezolvata prin metodele clasice. Preturile unor astfel de interventii sunt diversificate, saloanele de cosmetica oferind echilibru raportat la planul financiar. Bineinteles, aparatura utilizata atinge cel mai inalt nivel de performanta, insa exista un plan tarifar pliabil pentru orice tip de buget.

 

About Diana Sandu