Don't Miss

Avantaje si dezavantaje aer conditionat

By on octombrie 23, 2016
aer-conditionat

Multi stiu ca un aparat de aer conditionat este acela care va asigura un nivel cat mai bun de confort termic pentru aceia care il folosesc, insa sepcialistii in aer conditionat le recomanda utilizatorilor sa foloseasca cu moderatie si precautie acest tip de instalatii, deoarece folosite in mod incorect acestea pot cauza diverse probleme de sanatate si cu siguranta nimeni nu isi doreste acest lucru.
Pentru ca un aparat sa functioneze corect este foarte important ca temperatura din interior sa fie setata la un nivel cat mai potrivit. Este recomandat ca aceasta sa nu scada cu mai mult de 7 grade Celsius fata de cea de-afara. In plus, este esential sa se tina cont si de faptul ca interiorul camerei sa fie bine aerisit inainte de a porni aparatul de aer conditionat.

In acelasi timp, utilizarea corecta a aparatelor de aer conditionat presupune curatarea si schimbarea periodica a filtrelor acestuia, in modul acesta aerul pe care il vom respira va fi unul curat si purificat. In functie de cat de des utilizat aparatul de aer conditionat se vor curata si filtrele acestuia. De exemplu in zilele cu temperaturi care trec foarte usor peste pragul de 35 de grade este foarte probabil ca aparatul sa functioneze zilnic, poate chiar si pe timpul noptii. Intr-un astfel de caz, este important ca filtrele aparatului sa fie curatate cel putin o data la doua saptamani pentru ca in modul acesta vor putea fi prevenite crizele de astm sau bolile respiratorii al caror principal factor declansator il reprezinta poluarea. Filtrele curate vor retine mult mai usor praful si polenul, fumul si orice alte impuritati din aer.

In plus, aparatele de aer conditionat dispun si de alte functii de care multi dintre noi poate ca nici nu au habar. Este vorba in principal de controlul umiditatii si in modul acesta va putea fi impiedicata formarea de microorganisme si de mucegai.

Este insa ca un cumparator de aer conditionat sa constientizeze si care sunt dezavantajele aparatelor de aer conditionat. Printre acestea se numara: un oarecare nivel al poluarii fonice (mai ales daca vor fi folosite pe timpul noptii), o temperatura prea scazuta poate conduce la iritatii ale ochilor (conjunctivita, putand cauza si probleme purtatorilor de lentile de contact) precum si iritatii la nivelul gatului (raguseala).

Tinand cont de toate aceste aspecte prezentate in randurile de mai sus, un aparat de aer conditionat va putea aduce intotdeuna beneficii utilizatorilor.

About Diana Sandu