Don't Miss

Austria – paradisul desavarsit al pasionatilor de ski

By on noiembrie 11, 2015
revelion 2016 austria

Planuirea din timp a vacantelor va reprezenta intotdeauna ingredientul secret al concediilor reusite. Motivul este cat se poate de simplu: in momentul in care ne ingrijim din timp de organizarea in cele mai mici detalii a escapadelor de Sarbatori avem toate sansele sa beneficiem de oferte promotionale sau de discount-uri surprinzatoare de pret, fie ca ne alegem cazarea de pe platformele de specialitate precum Booking, fie ca mizam pe ofertele propuse de agentiile turistice autohtone.

Singurul aspect decizional care implica un timp indelungat de gandire este reprezentat de destinatia aleasa, cele mai fructuoase pentru perioada Sarbatorilor fiind peisajele mirifice ale Alpilor, fie ca ne raportam la statiunile austriece, la cele din Franta, Italia sau Elvetia. Si totusi, pentru ca vorbim despre un concediu asteptat cu nerabdare inca din zilele racoroase de noiembrie, atunci se cuvine sa alegem o statiune europeana de top, tocmai pentru ca in peisajul acesteia ne vom bucura pe deplin de servicii calitative, dar si de o atmosfera energica si joviala.

  1. Arlberg – un peisaj situat la granita dintre traditional si modern

Altitudinile propuse de aceasta statiune sunt permisive pentru turistii experimentati in arta sporturilor de iarna, fiind accesibile si pentru aceia dintre dumneavoastra care au descifrat cel putin o data tainelele lor spectaculoase. Statiunea Arlberg a inceput sa isi consolideze popularitatea imensa inca de la sfarsitul anilor 20′ – momentul in care atragea fluxuri imense de turisti britanici.

In timp, Arlberg a ajuns sa detina un statut privilegiat in peisajul montan al Austriei, fiind considerata de majoritatea specialistilor o statiune plurivalenta, recomandata in egala masura publicului adolescentin, dar si celui matur. Totusi, inainte de a alege varianta unui Revelion 2016 Austria organizat in statiunea Arlberg trebuie sa luati in considerare gradul de experienta care va defineste statutul de schior, tocmai pentru ca nu exista partii destinate exclusiv incepatorilor.

  1. Ischgl – o destinatie ideala pentru vacantele in familie

Situata la polul opus fata de sugestia anterioara, Ischgl reuseste sa isi deschida „portile” tuturor categoriilor de varsta, infatisand deopotriva partii destinate expertilor pe schiuri, dar si portiuni montane ce se adreseaza acelora dintre dumneavoastra care doresc sa se initieze pentru prima data intr-o astfel de activitate montana.

La o distanta nesemnificativa de aproximativ cinci kilometri se infatiseaza o alta statiune paradisiaca, recunoscuta sub denumirea „Kappl”. Familiile numeroase aleg sa isi organizeze vacantele in aceasta statiune pentru ca ea propune parintilor posibilitatea de a-si lasa copii in grija unui personal specializat, pe care il puteti regasi in oricare dintre gradinitele gratuite ale statiunii. Un real avantaj pentru persoanele care doresc sa exploreze pe deplin partiile ample ale statiunii fara a pune in pericol integritatea micutilor lor.

  1. Seefeld – un adevarat magnet pentru publicul eterogen

Oraselul Seefeld a castigat simpatia turistilor internationali treptat, fiind de doua ori gazda Olimpiadelor de iarna. Pornind de la investitiile care s-au efectuat in acest peisaj montan pentru ca el sa fie cu adevarat potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente, Seefeld a ajuns sa expuna o treapta calitativa greu de identificat in alte statiuni din Alpi. Mai mult decat atat, aceasta atrage anual un flux impresionant de turisti, fiind o destinatie accesibila din multe perspective.

Pe de-o parte, posibilitatile de divertisment sunt dintre cele mai variate, magazinele, cafenelele si centrele sportive amenajate ca la carte intruchipand doar cateva din propunerile destinate publicului eterogen. Pe de alta parte, Seefeld este o statiune care se adreseaza in egala masura schiorilor experimentati cat si celor mai putin avansati in acest domeniu, devenind un important centru turistic pentru persoanele care doresc sa isi descopere noi pasiuni sau sa le fructifice pe cele dobandite in trecut.

About Diana Sandu