Don't Miss

Aspecte importante la infiintarea unei firme

By on noiembrie 4, 2017
Firma

A avea propria firma inseamna de cele mai multe ori responsabilitate si efort continuu pentru a putea oferi cele mai bune servicii sau produse, oferte care sa atraga cat mai multi clienti astfel incat afacerea sa se poata dezvolta intr-un timp cat mai scurt. Unul dintre pasii pe care un antreprenor ii are de facut pentru o afacere de succes este sa inregistreze emblema firmei sale la Registrul Comertului.

Emblema este de fapt denumirea firmei alatura de un semn distinctiv, creat astfel incat sa fie diferit de emblema oricarui alt comerciant. Este deosebit de important ca emblema pe care o stabilesti pentru firma ta sa fie unica, sa se poata distinge cu claritate intre toate celelalte embleme deja inregistrate.

Tocmai de aceea, pentru a putea obtine o inregistrare de emblema la Registrul Comertului ai nevoie de o serie de acte de completat si de depus intr-un dosar special care sa ajunga in aceasta institutie. Printre acestea se numara: cererea tip de verificare a rezerverarii emblemei in Registrul Comertului, dovada pentru rezervarea aceleiasi embleme, decizia asociatilor sau a asociatului, in cazul in care este doar unul. Alaturi de acestea trebuie sa existe macheta emblemei in trei exemplare originale si dovada platilor catre Registrul Comertului.

Emblema este foarte importanta la infiintarea unei firme, deoarece aceasta asigura dreptul unic de utilizare pentru ea. Din acelasi motiv este destul de important ca emblema sa fie cat mai usor de distins intre alte tipuri de embleme, mai ales cand vine vorba de concurenta.

Tot ceea ce tine de infiintari firme este tratat cu maxim de seriozitate, deoarece ele pot reprezenta viitor economic al societatii romanesti, iar de acest lucru depinde o mare parte din bunastarea populatiei.

About Diana Sandu