Don't Miss

Asigurarile de locuinta dau batai de cap romanilor

By on aprilie 20, 2016
asigurare casa

Foarte multi dintre noi nu stim exact ce este asigurarea de locuinta obligatorie, acest lucru arata ca romanii nu au fost bine pregatiti in acest domeniu si acomodarea lor ar mai putea dura destul de mult.Pentru guvernanti acest lucru este imposibil cat si pentru companiile de asigurari care vor sa mareasca acest segment iar solutia lor ar fi sanctionarea celor care nu isi incheie o asigurare obligatorie de locuinta.

Conform legi, incepand cu luna noiembrie a anului 2015 toti posesori de imobile care nu si-au incheiat o asigurare de locuinta obligatorie vor fi sanctionati cu o contraventie de pana la 500 de lei. Asigurari de locuinta la preturi mici exista chiar si acum insa ne asteptam la cresterea pretului datorita presiunilor facute de catre companiile de asigurari.

Companiile de asigurari cauta un comision cat mai mare pentru a face fata cheltuielilor cat si a scoate un profit substantial. Acestia pun “vina” si pe majoritatea brokerilor care percep si ei un comision insa acesta este foarte mic in comparatie cu cel al companiilor. Conform unor declaratii facute de mai multi directorii de asigurari acestia se asteapta la o crestere a comisionului cu peste 25 %, acesta fiind in momentul de fata de 15 %.

Pentru majoritatea romanilor acest lucru este incert insa pentru cei mai multi dintre ei ar fi bine ca majoritatea s-a incheie aceasta asigurare pentru a nu fi sanctionati de catre autoritatii cu o suma mult mai mare decat asigurarea.

About Diana Sandu