Don't Miss

Asigurarea RCA si metodele prin care sa incheiati o polita la un pret accesibil

By on aprilie 26, 2016
accident auto - rca

Asigurarea auto RCA este una dintre ofertele de asigurare pe care soferii vor trebui sa o incheie la un pret cat mai bun, deoarece oferta in sine este aceea care confera acoperire nu pentru masina persoanei asigurate, ci pentru aceea pe care ar  putea-o accidenta la un momentdat.

Cu ajutorul unei oferte de asigurare auto RCA, vor putea fi asadar acoperite un  numar foarte divers de riscuri, asigurarea fiind insa atat in avantajul celui care o va incheia cat si pentru persoanele si autoturismele ce ar putea fi prejudiciate in cazul accidentului auto.

Cea mai buna polita de asigurare auto RCA le va aduce asadar soferilor un bun nivel de pret si protectie celui caruia i-ar putea accidenta autovehiculul la un momentdat.  Polita este asadar atat in avantajul soferului care o incheie, asta pentru ca in momentul in care ar putea fi vinovat de producerea unui accident, nu el va trebui sa plateasca pentru acoperirea pagubelor, dar si pentru celalalt sofer, pentru ca asigurarea RCA va insemna recuperarea pagubelor suferite.

Intre riscurile pe care un RCA ieftin este in masura sa le acopere se numara urmatoarele:

  • vatamarea corporala sau chiar cazul de deces al persoanelor implicate in accidentul auto;
  • pagube de natura materiala;
  • pagube produse la nivelul autoturismului ca urmare a lipsei de nefolosinta a acestuia;
  • cheltuieli de judecata efectuate de persoana prejudiciata.

In fiecare din aceste situatii, nivelul de acoperire al politei RCA va fi unul cat mai bun si soferii se vor putea bucura asadar de acoperirea de care au nevoie. O oferta de asigurare a masinii de tip RCA va trebui privita dincolo de obligativitatea pe care o impune ci mai ales ca urmare a bunului nivel de protectie pe care il va conferi beneficiarului.

Cu atat mai mult importanta unui RCA va fi utila pentru proprietarii de autoturisme, cu cat rolul acestei polite se va schimba simtitor anul acesta. Astfel, asigurarea RCA urmeaza sa indeplineasca un rol asemantor cu cel pe care asigurarea auto CASCO il are in prezent. In aceste conditii, in cazul in care un accident ar putea avea loc, soferii prejudiciati nu vor mai trebui sa astepte pana atunci cand compania de asigurari a celui vinovat sa rezolve problema, ci ei se vor putea bucura de recuperarea pagubelor produse la nivelul autovehiculului pe care il conduc intr-un timp cu mult mai scurt, direct de la compania la care au incheiat polita auto RCA.

Este un mod foarte simplu si cu siguranta soferii il vor considera unul dintre cele mai avantajoase in acelasi timp.

About Diana Sandu