Don't Miss

Aplicatii de GPS pentru Android care nu au nevoie de o conexiune la internet

By on iulie 27, 2016
aplicatie gps

Pana acum foloseai conexiunea prin 3G sau 4G pentru a cauta o anumita locatie pe harta? Poti uita de necesitatea continua a unei conexiuni de internet mobil atunci cand calatoresti, acum iti poti instala o aplicatie de GPS cu functii avansate care nu are nevoie decat de activarea functiei GPS. Conform celor de la Besty(www.besty.ro), popularitatea aplicatiilor de GPS fara internet a crescut exponential in ultimii ani, tot mai multi utilizatori dorind sa nu impartaseasca cu nimeni locatia in care se afla conectandu-se permanent la internet.

Pentru turisti, soferi de camion sau angajati ai firmelor de curierat, dam doar cateva exemple in acest sens, o aplicatie de tip GPS este fundamentala. Fie ca trebuie sa livrezi ceva la o anumita adresa, fie ca te afli intr-un oras pe care il vizitezi pentru prima data, poti lasa deoparte anevoioasele harti si te poti folosi de telefonul tau cu sistem de operare Android pentru a naviga cu succes intr-un anumit punct de interes al unei localitati.

Map Factor – GPS Navigation

Similar cu un soft de navigatie, aplicatia MapFactor primeste actualizari regulate si are un mare avantaj in fata altor solutii similare: are toate hartile din Romania. In acest moment, peste 800.000 de utilizatori au descarcat si au testat aceasta aplicatie, compatibilitatea ei fiind identica pentru smartphone cat si pentru tableta.

Varianta gratuita a aplicatiei va ofera acces la update-uri pentru o perioada de pana la 30 de zile. Ce se intampla dupa? Nu veti mai fi informati daca anumite sensuri s-au schimbat sau alte amanunte din trafic nu mai sunt de actualitate. Pentru cineva care vrea sa renunte la un GPS clasic si se orienteaza catre o aplicatie de mobil, MapFactor este o alegere excelenta.

Harta Romaniei

Exact cum am scris mai sus ar trebui sa cautati si voi in Google Store pentru a gasi aceasta aplicatie. Este gratuita, functioneaza 100% in regim offline si este dezvoltata exclusiv de catre o echipa de programatori romani.

Astfel, pentru un uz preponderent pe meleagurile noastre, aplicatia Harta Romaniei poate avea o acuratete mult mai buna decat alte solutii. Nu va feriti de cifrele reduse la nivelul numarului de descarcari, aplicatia este produsa de romani pentru romani, deci nici plaja de potentiali clienti sau range-ul de promovare nu a fost extins in adevaratul sens al cuvantului.

Tripadvisor

Este foarte probabil ca telefonul vostru sa detina deja aceasta aplicatie insa ea nu este suficienta pentru a va bucura de functiile de GPS in regim offline. Tripadvisor este un colos la nivel mondial in domeniul turismului si a completat o suita interesanta de aplicatii pe mobil prin lansarea editiei Tripadvisor City Guides, o solutie de GPS offline foarte performanta.

Desi discutam despre o companie cu apetit indeosebi pentru pietele dezvoltate din strainatate, Tripadvisor se concentreaza foarte mult pe multumirea tuturor clientilor sai, indiferent de tara de provenienta. Ca o alternativa la un GPS performant, puteti lua in calcul aceasta aplicatie de mobil cu un modul de GPS offline definit foarte atent.

Voi ce alte aplicatii sau solutii pentru localizare folositi? Sunteti fanii GPS-urilor standard sau vedeti in aplicatiile de mobil o solutie mult mai avantajoasa si mai practica?

About Diana Sandu