Don't Miss

Antioxidantii protejeaza celulele corpului

By on ianuarie 25, 2015
antioxidanti-pentru-celule

Protejarea celulelor, inseamna a preveni imbatranirea prematura si a pagubelor produse de elemente din afara, sau radicalii liberi, care sunt nocivi pentru corpul tau. Ca un exemplu a modului in care celulele pot fi deteriorate de elemente din afara, este atunci cand o persoana fumeaza si introduce astfel toxine si otravuri in fluxul sanguin al ei, care calatoresc apoi la fiecare celula din organism, provocand pagube de-a lungul drumului.

Radicalii liberi sunt, de asemenea, produsi in mod natural in organism prin digestie si alte sisteme, dar atunci cand ei construiesc, ei pot fi daunatori pentru corp. Protejarea celulelor tale, inseamna sa le oferi o hrana sanatoasa, astfel incat sa fie puternice si sanatoase, iar organismul tau sa se poata descurca in orice situatie sau pericol.

Antioxidantii sunt protectorii de celule, si care lupta impotriva radicalilor liberi sa nu poata construi. Cei mai buni antioxidanti sunt cei naturali, si cei mai cunoscuti ar fi: vitamina C, vitamina A, si vitamina E. Acestea consolideaza celulele organismului tau si propriul tau sistem imunitar. In categoria antioxidantilor mai intra: beta-caroten, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Pentru a obtine antioxidantii de care aveti nevoie in fiecare zi, trebuie sa iei in considerare cazul in care, aceste elemente se gasesc in mod natural. Fructele si legumelele trebuie sa fie prima ta alegere. O dieta bogata in fructe si legume crude, mai ales legume cu frunze verzi, va insemna o multime de antioxidanti, care vor consolida sistemul imunitar si digestiv. Fierul se gaseste in multe produse din carne, in special cea rosie. Toate vitaminele si mineralele, vor hrani si vor consolida toate celulele din corpul dumneavoastra.

Daca dieta ta lasa de dorit, atunci cand vine vorba de aceste oligoelemente, ia in considerare un supliment nutritional complex. Femeile au nevoie de fier, mai ales ca sistemul lor elimina o sangerare menstruala si menopauza diminueaza acest element.Deci femeile ar trebui sa ia in considerare un supliment cu fier dupa 35 ani. Acest lucru va insemna obtinerea de nutrienti, de care aveti nevoie pentru a ramane puternici si sanatosi, si pentru a va asigura o buna sanatate si protectie a celulelor dumneavoastra.

About Diana Sandu