Don't Miss

Aloe Vera – utilizari si gama de produse complementare

By on septembrie 18, 2016
aloe-vera

Aloe vera este un ingredient des intalnit in industria farmaceutica si a produselor de infrumusetare regasite in creme si produse cosmetice. De altfel dintotdeauna produsele din aloe vera au fost associate cu ingrijirea pielii.

Aloe vera, daca ne gandim la proprietatile benefice pentru organism este socotita regina plantelor. Gelul este extras din partea interioara a frunzelor, in timp ce un lichid amar cunoscut sub numele de Aloe latex este extras direct din frunze. Aloe vera a fost folosita de mii de ani pentru a ajuta in recuperarea unei varietati numeroase de problem ale pielii. A fost unul dintre remediile cele mai folosite in secolul al 18-lea si 19-lea.

Planta in sine este nativa din locuri tropicale si subtropicale, cum ar fi Africa de Sud, America Latina, si Caraibe. Frunzele plantei aloe vera pot creste pana la 36 de centimetri lungime, in timp ce planta poate creste pana la 4 metri inaltime! Chiar daca este originara din zone cu clima mai mult tropical, plante si-a dovedit versatilitatea adaptandu-se si in zone cu o clima ceva mai aspra, cum ar fi spre exemplu Marea Britanie.

Utilizare:

Aloe este compusa in proportie de 99% apa, dar cu toate acestea contine, de asemenea, atat oligoproteine cat si polizaharide. Oligoproteinele sunt responsabile pentru sprijinirea procesului de vindecare, atat in cazurile de inflamatie cat si de durere. Polizaharidele pot avea calitati complementare la oligoproteinelor, deoarece sprijina cresterea si vindecarea pielii.
Exista numeroase produse fabricate pe baza de aloe vera, variind de la sucuri la pastele de dinti.

  • Cosmetice (balsamuri de buze, farduri de ten, rujuri, etc…)
  • Produse pentru igiena personala
  • Produse stomatologice (pasta de dinti)
  • Bauturi nutritive pe baza de aloe vera (gel aloe vera in mai multe variante)

About Diana Sandu