Don't Miss

Alegerea unei asigurari RCA potrivite pentru nevoile tale

By on februarie 15, 2017
Asigurari

De ce avem nevoie de RCA? Evident pentru ca este mult mai util si mai avantajos ca in cazul in care esti autorul unui accident rutier, evident chiar si fara vointa ta, sa poti despagubi tertele persoane care au suferit diverse pagube, fara a fi nevoit sa scoti pe loc bani din buzunar.

Astfel ca, asigurarea RCA, un tip de polita care dealtfel este necesar sa fie incheiata de catre toti soferii in mod obligatoriu iti ofera posibilitatea sa despagubesti persoanele care din vina ta au suferit diverse pierderi. In acest sens, asigurarea RCA acopera urmaoarele tipuri de riscuri, care contra unei prime de asigurare ce trebuie platita periodic de catre proprietar, sunt trnasferate companiei de asigurari: riscul legat de pagubirea materiala a tertilor, plata de despagubiri pentru tertii care au avut nevoie de ingrijiri medicale, cheltuieli legate de judecata.

Daca doriti sa incheiati o polita RCA trebuie sa indepliniti o serie de conditii, dupa cum urmeaza:

– masina trebuie sa fie inmatriculata la noi in tara

– cel care incheie polita trebuie sa fie aceeasi persoana care este inscrisa si in documentele de inmatriculare ale autoturismului

– posesorul masinii trebuie sa prezinte atat buletinul sau de identitate sau cartea de identitate, cat si documentele de identificare ale autovehicululuii

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este cea care stabileste limitele minime de despagubire care sunt oferite prin intermediul politei respective. Anul acesta limita a fost sabilita la valoarea de 500.000 euro.

O asigurare RCA ieftina este foarte simplu de gasit daca va faceti timp pentru compararea ofertelor pe care vi le pun la dispozitie diversi asiguratori. Daca va numarati printre cei care s-au familiarizat deja cu achizitia online de produse si servicii veti gasi ca fiind floare la ureche incheierea unei astfel de polite pe site-urile dedicate. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa completati un formular online cu date despre dumneavoastra si autoturism, iar ulterior sa selectati acea polita care vi se pare cea mai rentabila si sa o comandati online.

About Diana Sandu