Alegerea furnizorului de servicii externalizate

Alegerea furnizorului reprezinta primul pas, dar si cel mai important pas, in vederea externalizarii.
Pentru a fi siguri ca veti alege cel mai bun furnizor de servicii externalizate pentru organizatia dumneavoastra fiti atent la detalii: informati-va despre reputatia furnizorilor, despre raportul-calitate pret, chiar puteti lua legatura cu clienti anteriori ai furnizorului pentru a va face o parere si a alege ce este mai bun pentru compania dumneavoastra.
Fiecare companie are cerintele ei in privinta serviciilor de externalizare insa, iata cateva conditii pe care furnizorul ales va trebui sa le indeplineasca:
Reputatie buna: un furnizor care are o echipa stabila cu oameni competenti va avea intodeauna castig de cauza in dauna celor care au echipa inca in formare.
Confidentialitatea reprezinta una dintre principalele conditii impuse de angajator. Furnizorul de servicii salarizare trebuie isi respecte indatoririle si sa tina cont de politica de confidentialitate a fiecarei organizatii. Este absolut necesar ca orice informatie la care are acces sa ramana confidentiala.
Furnizorul trebuie sa se adapteze in functie de cerintele si schimbarile ce apar in organizatie in fiecare zi, luna sau an.
Fa un calcul asupra raportului dintre pret si beneficiile pe care le vei obtine pe o perioada definita de timp. Daca acest raport este pozitiv atunci continua cautarile in privinta gasirii si angajarii unui furnizor.
Pentru a fi sigur ca totul va decurge conform planului pune la cale un acord intre tine si furnizor pentru ca serviciul cu clientii sa fie unul satisfacator. Comunicarea cu furnizorul de servicii administrare personal/salarizare este absolut necesar in privinta transmiterii informatiei necesare.
Un furnizor care se respecta va folosi cea mai buna tehnologie in vederea procesarii salariilor. Aplicatia folosita trebuia sa fie una stabila, flexibila si pe cat posibil sa poata interfata si cu alte aplicatii.
Daca te-ai hotarat sa inchei un contract cu un furnizor iata cateva puncte pe care contractul trebuie sa le contina:
- Se vor da cat mai multe detalii despre obiectivul contractului cat si despre serviciile dorite.
- Se va defini data inceperii contractului cat si data la care expira.
- Se va stipula in contract plata ce revine furnizorului cat si termenul la care va fi efectuata.
- Se vor mentiona obligatiile ambelor parti (de exemplu trimiterea la timp a informatiilor catre furnizor sau trimiterea la timp al raportului catre organizatie).
- O alta clauza care trebuie prevazuta in contract o reprezinta metodele de reziliere a contractului atat de catre furnizor, cat si de catre organizatie.
0 comments