Don't Miss

Alegerea accesoriilor potrivite pentru dormitor

By on octombrie 18, 2016
somiera

Somiera are un rol deosebit de important in pozitionarea corecta a saltelei. Poti avea cea mai performanta saltea de pe piata, dar daca o plasezi deasupra unei somiere de calitate inferioara, poti sa iti iei adio de la somnul usor. Iata cateva idei utile de care iti recomandam sa tii cont atunci cand cumperi o somiera noua.

Materialul din care este facuta: adesea este nu doar primul, dar si singurul considerent la care ne gandim. Materialele variaza in general intre lemn, piele si metal, in functie de preferintele noastre in ceea ce priveste aspectul, durabilitatea si pretul pe care suntem dispusi sa il platim. Somierele din lemn sunt considerate traditionale si multe dintre ele pot fi deosebit de frumoase, insa grele si dificil de intretinut. Multi oameni prefera sa cumpere somiere din metal.

Acestea sunt adesea confectionate din metale usoare, cum este aluminiumul, au o rezistenta foarte ridicata si sunt usor de transportat, ceea ce le confera o functionalitate deosebita. Aspectul lor insa, nu este intotdeauna cel mai deosebit, iar daca nu sunt acoperite in intregime cu lenjerii de pat sofisticate, tind sa aibe aspectul ostil al paturilor de spital. Somierele din piele sunt considerare elegante si de asemenea, sunt usor de intretinut. Cu toate acestea rezistenta lor nu este la fel de ridicata ca in celelalte doua cazuri. Pe langa aspect, rezistenta si functionalitate, mai trebuie sa te gandesti si la restul decorului din camera si cum se va incadra materialul somierei alese in imaginea de ansamblu a dormitorului.

Calitatea somierelor: ca in cazul oricarui alt produs, de cele mai multe ori, brandul este o garantie sigura a calitatii. Nu uitati: nu comparam somiere doar ca patul nostru sa arate mai dragut. Va trebui sa dorim in acel pat, iar somiera aleasa va avea un rol major in confortul nostru de zi cu zi.

Inaltimea: toate tipurile de somiere sunt disponibile in mai multe inaltimi. Alegerea ta trebuie sa aibe la baza preferinta propria, stilul general al camerei si tipul de pat dorit. Cand masurati patul, neaparat sa tineti cont nu doar de inaltimea somierei, dar si de cea a saltelei alese.

Functionalitate: daca aveti nevoie de o somiere extrem de mobila, ganditi-va la una pe rotile. In acest fel va fi mult mai usor de mutat intr-o camera in alta decat in cazul unei somiere fixe. De asemenea, cu cat optati pentru un pat mai mare, cu atat mai dificila va fi mutarea acestuia odata ce este instalat in dormitor. Pentru camera copiilor, mai ales daca aveti mai multi copii,ca sa economisiti spatiu, luati in considerare paturile suprapuse. Daca nu aveti o familie numeroasa, dar totusi spatiul se dovedeste a fi mereu o problema, ganditi-va la o somiera cu spatiu de depozitare incorporat in structura sa. Sunt somiere cu sertare sau cu lada, ba chiar si somiere incadrate in corpuri de mobilier mai mari, care se retrag sau se basculeaza in functie de nevoile utilizatorului.

Indiferent care este tipul de somiera pe care decideti intr-un final sa o cumparati, tineti cont de observatiile de mai sus si nu va grabiti. Este vorba de o investitie importanta in confortul propriu pana la urma, iar deciziile pripite ar putea sa va aduca regrete in viitor.

About Diana Sandu