Don't Miss

Alegem pastilele de slabit sau suplimentele nutrivite pentru o silueta de invidiat?!

By on septembrie 17, 2015
medicamente pt slabire

Exceptand lungile sesiuni de antrenamente fizice exista alte doua maniere prin intermediul carora puteti slabi suficient de rapid astfel incat sa ajungeti in doar cateva luni la greutatea ideala. Prima optiune este reprezentata de medicamentele prescrise de catre medicul specialist, insa ele sunt de cele mai multe ori recomandate pacientilor care sufera de obezitate grava, tocmai pentru ca pot conduce la o serie de efecte negative.

Singurul dintre acestea care a capatat in  ultimul timp dreptul de a fi eliberat fara prescriptie medicala este supranumit „Alli” – medicament al carui mecanism de functionare se bazeaza pe blocajul absorbtiei de grasimi. O solutie mai prietenoasa cu organismul si asa sensibil al persoanelor care sufera de probleme cu greutatea este reflectata de gama diversificata de suplimente nutritive la care putem apela in momentele in care nu ne simtim bine in propria piele. Desi compozitia lor este intr-un procentaj mai mult decat favorabil una organica, nu este recomandata administrarea acestora fara un dozaj corespunzator, pentru eficienta maxima fiind necesare o sumedenie de antecedente personale care pot contribui la slabitul sanatos sau pot restrictiona accesul la o anumita substanta.

Daca sunteti atrasi in mrejele capsulelor de slabit trebuie sa va informati inca de la bun inceput asupra acelor medicamente pt. slabire care si-au dovedit de-a lungul timpului eficacitatea sau dimpotriva, au completat lista efectelor negative asupra sanatatii organismului. Din clasa anorexigenelor amfetaminice amintim doua substante pe care trebuie sa le evitati cu orice pret, deoarece vor influenta nefast mai mult decat starea dumneavoastra fizica, ajungand sa interfereze cu latura psihica, spirituala. Fiind „energizante pure” ele pot induce stari repetate de nervozitate accentuata sau pot determina insomnii prelungite. Acestea sunt cunoscute pe piata de specialitate drept Regenon si Sibutramina, ultimul fiind recent exclus din industria farmaceutica europeana prin prisma contraindicatiilor multiple la care erau supusi pacientii.

Alte doua clase de medicamente pentru slabit sunt reprezentate de acele pastile care isi fundamenteaza actiunea pe baza unui blocaj de absorbtie, mai precis cel al grasimilor. Am vorbit in inceputul articolului despre Alli – un aliat de nadejde al persoanelor care nu se pot abtine pentru perioade indelungate de la o alimentatie bogata in grasimi, dar care doresc sa observe imbunatatiri vizibile pe cantar. Xenical este un al produs farmaceutic apreciat de persoanele care vizeaza rezultatele pe termen scurt, insa specialistii va recomanda sa apelati de fiecare data la o consultatie medicala completa inainte de a va avanta intr-o astfel de „lupta” cu grasimile din alimentatie pentru ca o data cu blocajul acestora se interzice accesul in circulatie al vitaminelor si mineralelor, indispensabile pentru un aport nutritional echilibrat.

Laxativele sunt o optiune adiacenta care completeaza lista medicamentelor minune, dar cu o actiune limitata pe o perioada scurta de timp. Dezavantajul acestora este reprezentat de deshidratarea rapida a organismului, pentru ca o data cu eliminarea unei cantitati semnificative de apa se pierd si mineralele atat de importante pentru echilibrul electrolitic. Persoanele care se antreneaza intr-o cursa individuala cu medicamentele diuretice trebuie sa fie constiente de faptul ca prin administrarea acestora elimina cantitati importante de apa, nicidecum peliculele de grasime care le ofera formele disproportionate.

Ajungem sa acordam atentia cuvenita si suplimentelor nutritive, de cele mai multe ori ele intruchipand varianta castigatoare pentru un organism sanatos si o silueta echilibrata. Sunt multe ingrediente organice la care putem apela cu incredere, extractele din plante sau seminte fiind doua dintre cele mai populare retete care ne garanteaza cateva kilograme in minus, efect obtinut prin diminuarea poftei de mancare. Dovada de functionare se resimte imediat in frecventa descendenta a meselor zilnice. Asa cum probabil va asteptati, un complex organizat de minerale si vitamine ajuta la optimizarea metabolismului. In compania antrenamentelor sportive zilnice si a dietei alimentare echilibrate vitaminele vor fi eficient puse in valoare, ajutand organismul sa acumuleze preponderent nutrientii esentiali.

About Diana Sandu