Don't Miss

Air Berlin vinde 8 avioane pentru revenirea economica a companiei

By on iulie 15, 2016
air berlin

Compania aeriana Air Berlin a anuntat ca va vinde opt avioane pentru a isi imbunatati situatia financiara. Potrivit conducerii Air Berlin, vanzarile de bilete de avion au scazut semnificativ, iar operatorul aerian are mare nevoie de bani lichizi. In primele sapte luni ale anului 2012, vanzarile Air Berlin au scazut cu 5,9%. Dupa comercializarea a opt aeronave din flota Air Berlin, compania aeriana isi va reduce datoria cu aproximativ 300 de milioane de euro.

Specialistii economici considera ca aceasta este singura modalitate prin care operatorul german poate deveni din nou profitabil. Air Berlin nu a mai obtinut profit inca din anul 2007, iar din acel moment a inceput sa implementeze strategii de reducere a cheltuielilor inutile. In plus, reprezentantii Air Berlin au comercializat bilete de avion ieftine pentru fidelizarea clientiilor, dar aceste tactici nu au reusit sa aduca suficienti bani lichizi companiei.

Oficialii Air Berlin au anuntat ca pana la finalul anului 2012, datoria companiei se va reduce cu inca 230 de milioane de euro.

De curand, Air Berlin a anuntat ca a miscorat numarul total de locuri pe care le oferea pana acum in vanzare. Datorita lipsei de lichiditati, Air Berlin a decis sa isi reducaprogramul de zbor cu aproximativ 100 de curse. Zborurile care au fost anulate de operatorul german sunt catre destinatii precum: Grecia, Italia si Spania. In ceea ce privesc rutele internationale, Air Berlin a renuntat la cateva destinatii din Africa, Caraibe si Orientul Mijlociu.

Air Berlin este o companie aeriana germana infiintata in anul 1978 si a devenit parte a Aliantei OneWorld pe 20 martie 2012. In prezent, operatorul german opereaza 142 dezboruri internationale catre 163 de destinatii de top. Cu sediul central in Berlin, Air Berlin desfasoara zboruri catre 23 de orase din Germania fiind cotata cu 3 stele de compania de cercetare in domeniul aviatiei SkyTrax.

About Diana Sandu