Don't Miss

Adevarul despre carbohidrati

By on ianuarie 4, 2015
carbohidrati

Ati fost facuti sa credeti ca, carbohidrati sunt cei mai rai pentru organism, si ca cheia succesului in pierderea in greutate, este de a-i reduce pe acestia din dieta ta complet? Multi dintre oameni au redus foarte mult anumiti carbohidrati, in speranta, de a nu exista intr-adevar un astfel de lucru “rau”, in hrana zilnica. Daca nu aveti vreo afectiune, puteti manca, de obicei, orice tip de alimente cu conditia sa fii cumpatat, si nu cat de mult poti manca.

Adevarul despre carbohidrati este ca, carbohidrati simpli sunt cei care au fost rafinati si transformati din faina alba, care de fapt se descompune intr-un zahar îi organism, atunci cand este mancat. Acest lucru inseamna ca, atunci cand mananci paine alba, pastele din faina alba, si alte lucruri cum ar fi acestea, mananci un tip de zahar, care are prea putina valoare nutritiva si care pot fi considerate ca fiind “zero calorie”.

Glucidele complexe, sunt cele care nu au fost prelucrate in acest mod. Ele ofera multe beneficii nutritionale, care contin fibre care iti da senzatia de saturare si ajuta la digestie, si care ofera, de asemenea, energie pentru organism. Carbohidratii complecsi sunt in cerealele integrale, grau integral, si produsele care au inca cereale in ele. Ganditi-va la produsele alimentare mai inchise la culoare, cand veti vedea painea din cereale integrale sau paste din grau integral, spre deosebire de produsele cu carbohidrati simpli, care sunt mai albe la culoare.

Aceste glucide complexe, nu contin inca o anumita doza de ceea ce se descompune ca zahar in organism, astfel incat aveti nevoie pentru a va mentine de calorii, atunci cand cauti sa pierzi in greutate. Este, de asemenea, bine sa se ia in considerare un regim alimentar foarte echilibrat, ai nevoie de proteine ​​pentru a construi musculatura si de a te ajuta sa te simti bine, si de fructe si legume pentru toate vitaminele si mineralele pe care le contin. Toate aceste elemente vor asigura o greutate sanatoasa si o multime de energie in ansamblu.

About Diana Sandu