Don't Miss

7 sfaturi pentru a reduce riscul de cancer mamar

By on martie 29, 2018
7 sfaturi pentru a reduce riscul de cancer mamar

Cea mai buna linie de aparare impotriva cancerului mamar este depistarea precoce. Luati in considerare sanatatea sanului cu urmatoarele sfaturi. Invata sa te ingrijesti exact asa cum ai grija de altii. Fa-ti timp pentru a merge pentru un screening – o programare pentru mamografie dureaza doar 30 de minute la orice spital.

Invata sa te ingrijesti la fel cum o faci cu ceilalti.

Adoptati o dieta sanatoasa si mentineti o greutate normala prin:

– Urmarea unei alimentatii echilibrate care contine principalele grupe de alimente (fructe, legume, cereale, lapte si proteine);
– Consumarea alimentelor din cereale integrale, cum ar fi faina integrala de grau, ovaz si orez brun
– Luand multivitamine zilnic;
– Limitarea consumului de alcool;
– Limitarea aportului de saturatie si trans-grasimi.

Incepeti un program de exercitii fizice si fiti active de cel putin trei ori pe saptamana. Discutati orice program de exercitii fizice cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe.

Examinati stresul din viata dvs. si gasiti modalitati de a-l reduce, daca este posibil. Meditatia zilnica, exercitiile regulate si yoga pot fi instrumente utile.

Mergeti la un examen fizic anual, astfel incat medicul dumneavoastra sa poata stabili informatii de baza pe care sa le poata folosi in scopuri comparative in cadrul examenelor fizice viitoare. Deoarece chiar si schimbarile mici pot indica probleme potential grave, o fizica anuala poate detecta o boala inainte de a incepe sau in primele etape de dezvoltare.

Fa-ti mamografia de screening. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca simtiti ceva anormal in timpul examenului dumneavoastra de san lunar.

Ramaneti intr-o retea de asistenta pentru a ramane sanatoasa, cum ar fi prietenii, familia, partenerul, comunitatea spirituala sau grupurile de discutii online.

About Diana Sandu