Don't Miss

5 mituri despre relatii

By on septembrie 1, 2015
relatii

1. Toti care sunt buni sunt luati

Daca mergi pe ideea asta de la inceput, nu o sa gasesti niciodata un barbat care sa te satisfaca pe deplin, ar atunci cand il vei gasi, tot o sa-i gasesti cusur. In felul asta, risti sa ramai cu gandul la Fat-Frumos sau sa balesti la barbatii altora. Fii rezonabila, nu exista perfectiune! Daca placi pe cineva accepta-l asa cum este. Daca nu esti in stare sa-l accepti, lasa-l in pace, nu incerca sa-l schimbi!

2. Barbatii trebuie sa stie ce sa faca in timpul sexului

De ce trebuie sa desemnezi pe cineva responsabil? Daca unul din parteneri este introvertit si nu isi exprima dorintele, celalalt nu are cum sa ghiceasca sau sa-si dea seama subit (chiar daca se spune ca in anumite relatii nu e nevoie de cuvinte). Ideal este sa aveti un dialog despre subiectul asta, desi e destul de delicat. Nu poti sa incepi o discutie de genul “stii, as vrea sa fii mai nu stiu cum, sa imi faci nu stiu ce” in timp ce te uiti la telenovela sau in timp ce prepari micul-dejun. Oricum, baza unei relatii este comunicarea, iar cu privire la lucrurile pe care le fac partenerii in timpul actului sexual, asta depinde numai de ei si de cum isi exteriorizeaza dorintele.

3. Extremele se atrag

Desi a ramas vorba asta in popor, un studiu a dovedit ca cele mai durabile relatii sunt cele in care partenerii au gusturi si activitati comune. E adevarat ca din cand in cand, atunci cand esti la inceputul unei relatii e grozav sa gasesti pe cineva care sa faca bungee jumping (in timp ce tu ai frica de inaltime) sau sa fie foarte vorbaret (in timp ce tu esti o persoana timida). Insa dupa o vreme, cand vezi ca nu e ok sa nu ai puncte comune cu partenerul, ajungi sa-ti doresti asta.

4. O relatie adevarata nu se bazeaza pe sex

De fapt o relatie se bazeaza pe trairi emotionale si fizice: testat si dovedit. Asa ca e o mare aberatie sa spui ca sexul nu e important, cand lipsa lui in orice fel de relatii (incepand de la relatii din tinerete, pana la logodne si casnicii) este motivul a 90% din frustrarile oamenilor. Plus de asta, nu stiu de ce toti cei care spun asta se gandesc numai la actul in care barbatul penetreaza femeia , cand e mult mai mult de atat. E prilejul in care partenerii au cel mai mare grad de apropiere (atat sufleteasca, cat si trupeasca). O relatie fara sentimente este la fel de distrusa la fel ca o relatie fara sex.

5. Daca nu se schimba pentru mine, nu ma iubeste

Ar trebui sa te bucuri ca este un om stabil si ca nu isi schimba comportamentul, trairile si gandirile in functie de cerintele persoanelor din jur. Ia partea buna: nu se schimba pentru tine, dar nici nu o sa ai surpriza sa-l schimbe altii. Nu o sa ti-l fure nimeni, asa ca las-o mai moale cu posesivitatea.

About Diana Sandu