Don't Miss

5 metode simple prin care poti deveni mai productiv

By on decembrie 7, 2016
productivitate

Cum sa devii mai productiv? E destul de simplu, chiar daca in aparenta, eficienta in task-urile zilnice e un factor care cu greu poate fi ajuns. Statisticile spun ca intr-un interval de 8 ore de munca, un angajat mediu munceste aproximativ 4 ore, restul de timp fiind ocupat de pauze de cafele/tigari, de site-uri de socializare, de vorbitul la telefon si de mail-uri. In aceste conditii, progresul este imposibil, din toate punctele de vedere.

Ce putem face pentru a ne creste productivitatea? Iata 5 metode simple:

1) Folositi zgomotul alb daca lucrati singuri. Statisticile arata ca un zgomot de fundal ne poate mentine mai concentrati asupra muncii.

2) Stabiliti-va o intervale de timp pentru anumite task-uri si cronometrati-va, scopul fiind sa terminati task-ul respectiv inainte ca intervalul stabilit sa se termine.

3) Folositi castile care izoleaza fonic si stati deoparte de colegii vorbareti. Astfel, va veti putea concentra mai mult asupra sarcinilor de serviciu si, bineinteles, veti deveni mai productiv, intrucat nu va veti mai pierde gandurile din cauza rasetelor sau a discutiilor dintre colegi;

4) Indepartati de pe biroul de lucru tot ce nu aveti nevoie. Ideal ar fi sa faceti acest lucru in fiecare zi, chiar inainte de a incepe lucrul. Avand un birou mai aranjat, cu mai mult spatiu, va veti putea desfasura in voie si in plus, nu vor fi prea multe lucruri care sa va distraga;

5) Pe cat posibil, lucrati cu Internetul inchis. Daca Internetul e cauza principala pentru care tindeti sa procastinati toate task-urile pe care le aveti de terminat, atunci lucrati cu el inchis, in masura in care acest lucru e posibil. Un simplu F2 poate face minuni in materie de productivitate.

BONUS: Ascultati discursuri motivationale, in special ale oamenilor pe care ii admirati sau mai bine, inainte de a incepe lucrul, ascultati 1-2 discursuri din conferintele de la TED. In mod categoric va veti binedispune si va veti simti motivati sa lucrati mai mult si sa fiti mai eficienti.

About Diana Sandu