Don't Miss

2016: Propunerile designerilor din perspectiva ceasurilor feminine

By on iulie 18, 2016
ceas de dama

Nu-i un lucru obligatoriu ca femeia sa vada in ceasul sau un accesoriu de nadejde pentru tinutele de zi cu zi, multe dintre reprezentantele publicului frumos considerand ceasul drept un simplu instrument contemporan de monitorizare a timpului. Insa, exista si alte femei care nu isi pot organiza tinutele fara a incorpora in ansamblul acestora un ceas, context in care accesoriul devine pretuit mai mult pentru spiritul sau estetic decat pentru cel practic.

Fie ca il considerati un obiect functional care va ajuta sa va organizati mai bine timpul, fie ca il vedeti drept un accesoriu indispensabil prin prisma faptului ca va intregeste tinuta, eu m-am gandit sa aduc in centrul atentiei tendintele anului 2016.

Stilul casual – pentru uzul citadin, ceasurile casual reprezinta cea mai buna alegere. Un aspect care le diferentiaza de restul modelelor existente in vitrinele magazinelor de lux este reprezentat de gama complexa de culori in care sunt disponibile. Dupa bunul plac al fiecarei femei, ceasul casual poate fi unul care poseda un design simplu, ori un model care se evidentiaza prin intermediul unui artificiu estetic.

De cele mai multe ori, ceasul casual iese in evidenta prin cadran sau prin bratara. Culorile care se individualizeaza in cadrul anului 2016 sunt turquoise-ul, violetul, oranjul sau galbenul, in timp ce materialele folosite se impart intre silicon, otel inoxidabil sau aur alb.

Stilul sportiv – pentru ca ne aflam intr-o era in care oamenii incep sa puna mai mult pret pe stilul lor de viata. Si, implicit, reprezentantele publicului feminin se decid sa faca mai multa miscare, sa isi faca abonamente la sala de fitness ori sa opteze mai mult pentru sesiunile de jogging in aer liber. Iar pentru a-si completa tinuta, o femeie are nevoie de un ceas de dama special, care sa ii ofere un design confortabil si o vizualizare facila a timpului.

Din aceasta cauza, anul 2016 vine cu o colectie avangardista care se evidentiaza prin intermediul cadranelor supradimensionate. De asemenea, cadranele si bratarile cauta sa fie cat mai robuste, continand materiale ce le fac intangibile in fata ruginei si a coroziunii. In plus, remarcam foarte multe caracteristici adiacente la un ceas sport, asta si pentru ca el trebuie sa fie rezistent la apa ( in timpul scufundarilor), dar si pentru ca isi poate extinde utilitatea prin functiile pe care le poseda: numaratoare inversa, led-uri care il fac vizibil in timpul peisajului nocturn si asa mai departe.

Stilul glamour – promovat pentru ca aduce rafinament tinutelor citadine. In ultimul timp, ceasul pentru femei si-a pierdut caracterul o data solidar pe care il purta, devenind parte componenta a unui adevarat ritual estetic. La ce ma refer? Ei bine, la tot mai multe femei care il poarta in compania altor bratari, la randul lor ele fiind realizate din materiale pretiose.

Pentru a se incadra frumos pe mana unei domnisoare, ceasul „glamour” trebuie sa fie confectionat fie din otel inoxidabil ( intr-una dintre culorile momentului: alb, gold, roz sau argintiu), fie din aur / platina. Printre caracteristicile care il diferentiaza de restul modelelor „casual” amintesc cadranul intotdeauna rotunjit, precum si micile ornamente pe care le poseda la nivelul cadranului sau al bratarilor metalizate.

About Diana Sandu