Don't Miss

10 motive pentru care soarele este bun pentru sanatatea noastra

By on mai 31, 2015
soare

Chiar si oamenii din epoca de epiatra stiau ca soarele a adus viata pe pamint si de aceea obisnuiau sa-l venereze.Dar valurile solare pot sa vindece sau sa distruga, poate fi sarutul vietii sau al mortii.Depinde de modul in care il folosim.

1. Lumina soarelui ucide microbi.De asta e important sa intindeti la soare covoare, paturi si plapumi care nu pot fi spalate regular.Expunerea la soare confera pielii un aspect mai luminos,sanatos si creste elasticitate.O piele bronzata moderat este mai rezistenta la infectii si la arsurie solare decit una nebronzata.Multe boli de piele (dermatite) pot fi controlate si chiar vindecate prin expunerea controlata la soare.Razele solare sunt demonstrate ca intareste sistemul imunitar.

2. Datorita soarelui starea noastra de spirit si moralul se imbunatatesc.Lumina soarelui ajuta in cazurile de depresie acutaa sau cronica prin stimularea sintezei endorfinelor.De aceea ne deprimam in acele zile reci si intunecate ale iernii.

3. Sorele este bun impotriva insomniei.Expunerea ziua la lumina soarlui creste nivelul productiei de melatonina pe timp de noapte .Acest hormon ajuta la reglarea somnului

4. Sub aciunea luminii soarelui, pielea sintetizeaza vit. D, care face posibila absorptia calciului in intestine, ajutind organismul sa dezvolte oase puternice.In acest fel soarele previne rahitismul la copii si adulti si osteoporoza la cei batrini.

5. Asemena vit.D si a unor compusi inruditi care impiedica dezvoltarea unor celule canceroase putem spune ca soarele lupta impotriva acestor boli.Expunerea regulara si controlata la soare are un efect preventiv impotriva cancerului la colon,sin, leucemie si limfoame.

6. Expunerea la soare intareste sistemul cardiovascular .Circulatia singelui este imbunatatita, pulsul, presiunea arteriala si nivelul de colesterol poate fi normalizat.

7. Razele soarelui imbunatateste functiile ficatului, fiind eficient in tratarea icterului.

8. Ajuta rinichii cu o parte din munca lor in timp ce razele favorizeaza eliminarea productiei de deseuri prin piele , cind transpiram.

9. Soarele ajuta de asemenea crescind rata metaolica prin stimularea tiroidei.De asemenea usureaza simptomele sindromului premenstrual, totodata ajuta la slabit.

10. Razele soarelui de asemenea usureaza vindecarea articulatiilor umflate in timpul inflamatiilor in cazuri de artitra.

About Diana Sandu