Don't Miss

10 intrebari pentru clientul tau inainte de a crea un nou site

By on octombrie 27, 2016
client-web

Daca in mod normal creezi site-uri mai mult decat pentru propriul tau interes, ai sa inveti sa pretuiesti foarte repede valoarea unei colaborari eficiente cu clientul. Desi ceea ce clientul doreste cu adevarat de la un website nou se afla in urma unor discutii destul de aprofundate, sunt cateva intrebari cheie la care trebuie sa afli raspunsuri cat mai clare.

1. Descrierea afacerii

Puteti sa-mi vorbiti despre afacerea dumneavoastra in cateva fraze? Obtii astfel un tablou succint asupra afacerii. Obtii de asemenea si informatii foarte importante care te ajuta sa-ti formezi o idee generala asupra proiectului si care pot fi folosite mai tarziu pentru a descrie afacerea pe prima pagina a site-ului.

2. Principalii competitor

Care sunt principalii dumneavoastra concurenti? Site-urile concurentilor ofera informatii asupra modului general de abordare a domeniului pe Internet, asupra structurii, elementelor care functioneaza mai bine sau mai rau, si in general un punct de plecare.

3. Elementele de diferentiere

Ce separa afacerea de competitor? Raspunsul la aceasta intrebare ofera elementul cheie care nu trebuie sa lipseasca din conceptul de design.

4. Piata tinta

Puteti descrie piata dumneavoastra tinta? Este o intrebare foarte importanta pentru ca piata tinta influenteaza foarte mult designului website-ului. Raspunsul la aceasta intrebare iti va spune ce culori si forme sa folosesti si care este, per total, imaginea pe care trebuie sa o creezi.

5. Deadline

Care este dealine-ul pentru website? O intrebare care nu trebuie sa lipseasca pentru ca altfel nu iti poti planifica etapele proiectului si implicit identifica resursele umane necesare in cazul in care lucrezi in echipa.

About Diana Sandu