Don't Miss

Sfaturi pentru ingrijirea persoanelor cu alzhemier – II

By on noiembrie 16, 2020
Sfaturi pentru ingrijirea persoanelor cu alzhemier - II

Nu va certati niciodata cu PLwAD (persaone care traiesc cu alzhemier). Nu va face bine si are ca rezultat aproape intotdeauna escaladarea anxietatii si confuziei. Intra in versiunea realitatii de catre persoana si lucreaza pentru a-i intelege preocuparile.

Adesea, PLwAD va crede ca ingrijitorul a luat ceva de-al lor. Daca ai crede ca cineva ti-a furat portofelul, si tu ai fi suparat! Recunoasteti acest lucru si oferiti-va pentru a ajuta la cautarea acestuia. Luati in considerare sa aveti duplicate sau triplice ale aceluiasi articol care pare sa se piarda. Instilarea unei rutine poate ajuta, de asemenea. Asezati intotdeauna portofele si alte articole (incaltaminte, genti etc.) in acelasi loc.

Linisteste-te, nu tine prelegeri. Vorbeste despre ceea ce isi aminteste persoana in loc sa „aminteasca”. Anxietatea alimenteaza confuzia care este intotdeauna prezenta in PLwAD, asa ca vorbiti intr-un mod care usureaza anxietatea. PLwAD va folosi limba in modul in care o inteleg. Vorbeste clar si simplu, folosind un ton de voce care este amabil.

Pe masura ce creierul PLwAD se schimba, abilitatile lor se vor schimba si vor avea nevoie de mai mult ajutor pentru a indeplini sarcinile zilnice de viata. Asezati imbracaminte, discutati persoana printr-o sarcina, intelegeti cand o sarcina data este prea complicata si impartiti-o in pasi mai simpli.

Ingrijitorii prezinta un risc real de a dezvolta ei insisi boli. Pana la 60% dintre ingrijitori ajung sa moara inaintea persoanei pe care o ingrijeste. Nu uitati sa va luati timp pentru dvs. in fiecare zi. Dormi suficient, faci miscare si mananca o dieta incarcata cu plante, bogata in nutrienti. Ai grija de tine la fel de atent ca si persoana ta.

Boala Alzheimer este o calatorie complexa care nu poate si nu ar trebui navigata singura.

About Diana Sandu