Don't Miss

Ritualul de pregătire al unei narghilele perfecte acasă

By on mai 10, 2020
Narghilea acasa

Narghileaua sau shisha este un instrument de fumat social din India pe bază de aburi care a apărut din dorința de entertainment a claselor sociale elitiste din acea vreme. Datorită magnetismului său de a atrage oamenii și poveștile lor într-un cadru intim, narghileaua s-a răspândit rapid pe întregul mapamond.

Există multe localuri în care puteți să savurați o shisha bună în București.

Cum această perioadă ne ține pe fiecare în case, nu este bine să ne încetăm definitiv viața noastră de dinainte de pandemie, pentru că siguranța izolării nu aduce și siguranța unui psihic bun. Dacă sunteți iubitori de narghilea, atunci profitați de această perioadă pentru a învăța măiestria unei shisha de care vă puteți bucura chiar în propriile case.

Principiul de funcționare al unei shisha

Pentru a ne putea bucura de o shisha, trebuie ca mai întâi să începem să înțelegem rolul fiecărui element în parte și principiul acesteia de funcționare.

– Vasul în formă de pâlnie trebuie să fie poziționat în partea de sus a conductei de apă. Înăuntrul lui se pune aroma cu tutun care se acoperă cu o folie de aluminiu pentru a proteja mai bine aroma, și deasupra cărbunii încinși.

– Cărbunii încinși ard aroma, iar fumul degajat de aromă trece prin conducta principală până ajunge în vasul de sticlă.

– Fumul ajuns în bolul de sticlă întâlnește 2 elemente: apa și aerul, astfel încât să devină rece și difuz.

– Fumul își pierde din tăria de ars și rămâne cu aroma care trece prin furtunul de inhalat și apoi prin plămâni.

Modul de curățare al unei shisha

Înainte și după ce folosiți o narghilea este indicat să o curățați corespunzător pentru a împiedica amestecarea aromelor parazitare cu fumul. În afară de furtunul flexibil de inhalare a fumului, toate celelalte componente trebuie să fie spălate cu apă și săpun, dar trebuie să aveți mare grijă la elementele din metal să nu ruginească. De asemenea, vasul de sticlă nu se spală cu apă foarte fierbinte pentru a evita posibilitatea de spargere a acestuia.

Apa în narghilea

După cum am menționat, în bolul de sticlă se pune apă cu ajutorul unui pahar. Indiferent de modelul de narghilea pe care îl aveți, nivelul apei trebuie să fie la maximum 3 cm deasupra capătului inferior al țevii – trebuie să rămână spațiu cu aer în vasul de sticlă. Orientați-vă cu atenție pentru că unele vin deja cu marcaj. Dacă bolul de sticlă nu are marcaj, înainte să puneți apa, faceți o probă și vedeți unde se poziționează capătul țevii, măsurați de la terminarea acestuia 3 cm în sus și acolo faceți un mic semn pe vasul de sticlă cu un marker.

Modul de asamblare al narghilelei

Fiecare narghilea vine cu un manual de instrucțiuni și, dacă ați mai fumat narghilea într-un lounge bar, știți cum trebuie să arate aceasta: vasul de sticlă, țeava de fum, vasul în formă de pâlnie – în lateralele țevii principale de fum se atașează furtul pentru inhalare în spațiul indicat.

Nu uitați: fiecare conexiune vine cu un garnitură din cauciuc/ silicon pentru a crea o închidere ermetică

Verificare

După ce ați asamblat narghileaua, luați furtunul pentru inhalat și trageți o gură puternică de aer. Dacă simțiți o cantitatea mică de aer, înseamnă că nu ați strâns bine elementele și trebuie să reasamblați narghileaua.

Savurare

După ce ați verificat bine narghileaua, este timpul să adăugați aromele și cărbunii.

Atenție: cărbunii nu trebuie să fie foarte încinși pentru ca vor arde mult prea tare aroma, și veți simți o tărie înțepătoare, foarte neplăcută.

Tot ce vă rămâne de făcut este să vă savurați în liniște narghileaua.

About Diana Sandu