Don't Miss

Alzheimer – boala fara remediu

By on noiembrie 4, 2020
Alzheimer - boala fara remediu

Boala Alzheimer (AD) este in crestere. Toate formele, de la debutul clasic pana la debutul tarziu pana la debutul tanar (care a inregistrat o crestere de 83% intre 2013 si 2017), consuma resursele familiei, energia si, de prea multe ori, bucuria.
In acest moment, nu exista un tratament semnificativ pentru AD. Exista, totusi, orice numar de interventii care ajuta ingrijitorii pentru persoanele care traiesc cu AD (PLwAD) sa mentina o atmosfera pasnica care sa favorizeze sentimentul de bunastare atat pentru persoana, cat si pentru ingrijitor. Calatoria nu este lipsita de ape agitate, dar poate fi o calatorie care aduce bucurie si speranta tuturor celor implicati.

Lucrul cu un PLwAD este o situatie complexa care nu poate fi abordata pe deplin intr-un singur articol. Punctele esentiale ale mentinerii acestei linisti cruciale includ intelegerea faptului ca aceasta este o boala progresiva. Ce se intampla astazi se va schimba – poate chiar de maine. Ceea ce functioneaza astazi pentru a ajuta persoana sa aiba succes si sa se simta in siguranta se va schimba in timp. Interventiile care se incearca nu ar trebui renuntate prea curand. Continuati sa incercati, usor si cu mici ajustari la abordarea dvs.

Exista cateva aspecte cheie pentru mentinerea unei atmosfere senine. Aceasta include comunicarea, intelegerea modului de identificare si reducere a anxietatii, furnizarea de sarcini si activitati intentionate si de a avea o echipa calificata de profesionisti la care ingrijitorul poate apela pentru ajutor.

About Diana Sandu