Don't Miss

Vreau sa slabesc, este oare necesar sa apelez la un nutritionist?

By on august 17, 2015
femeie plinuta

Am observat de foarte mult timp ca lumea nu prea se inghesuie sa apeleze la un specialist cand vine vorba sa slabeasca. In ciuda faptului ca sunt foarte foarte multe cazuri de oameni supra ponderali si chiar obezi, cand incep sa slabeasca, acestia aleg calea cea mai grea si de foarte multe ori ineficienta. Cand ai probleme cu cateva kilogramele in surplus, o cantitate nu foarte mare, nu este strict necesar sa apelezi la un specialist, dar cand esti obez… cam da.

Un nutritionist te consulta in detaliu si in functie de corpul tau, activitatea zilnica, preferintele alimentare si multi alti factori, iti recomanda un regim de slabit. Acest regim ori este unul standard ori este personalizat, dar este conceput special pentru nevoile corpului tau. Regimul de slabit este astfel conceput incat nu te infometezi, unele persoane au spus ca mancau mult mai mult decat in mod normal. Acesta trebuie sa furnizeze corpului absolut toti nutrientii de care acesta are nevoie, astfel incat sa nu provoace un dezechilibru.

Foarte multe persoane confunda termenul de nutritionist cu cel de dietetician, ei bine dupa cum reiese de aici sunt doua lucruri diferite, nu difera mult dar difera astfel incat se pot diferentia clar.

In concluzie, daca va doriti sa slabiti o greutate ceva mai mare este foarte recomandat sa mergeti la un nutritionist. Numai acesta va poate recomanda o dieta adaptata corpului vostru. Nu este un lucru de ignorat acest sfat doearece cu o dieta neadecvata va puteti deregla metabolismul si in timp indelungat puteti avea grave probleme de sanatate.

About Diana Sandu