Don't Miss

Vacanta pe litoralul romanesc

By on septembrie 26, 2017
Vacanta pe litoral

In ciuda noilor tendinte, conform carora romanii obisnuiesc sa isi petreaca perioada concediului cat mai departe de tara, o vacanta pe litoralul romanesc are, si ea, propriul sau farmec si lasa in urma amintiri care nu mai pot fi gasite in alta parte.

Intr-adevar, poate plajele nu sunt asa cum ne-am fi dorit sa fie sau oamenii care le populeaza nu fac parte, intotdeauna, dintre cei alaturi de care am vrea sa ne petrecem vacanta, insa, in mod sigur, momentele perecute pe litoralul romanesc sunt unele dintre cele mai pline de personalitate si culoare. Cine nu isi aduce aminte cu placere de noptile petrecute in aglomeratele si veselele discoteci ale Costinestiului, de cantecele de chitara din Vama Veche sau de amiezile petrecute pe cearsaful asezat pe nisipul fierbinte al plajei de la Hotel Majestic Mamaia? Cine nu se gandeste, cu nostalgie, la apele line din statiunea aceasta sau la cele involburate, pe ale caror stanci se aseaza pescarusii, din statiunile mai putin populate?

Desigur, aglomeratia de pe litoralul romanesc poate ca ne face sa respingem ideea de a ne petrece putinele zile libere din an in compania diferitelor tipuri de oameni si poate ca preturile si serviciile nu sunt tocmai pe gustul nostru, intotdeauna, insa, in mod sigur, stim ca exista si acele locuri care ne-ar putea satisface chiar si cele mai exacerbate gusturi.

La fel ca pretutindeni, si litoralul romanesc are oamenii sai de calitate, are serviciile sale exceptionale si are peisajele sale deosebite, ce ne pot transforma vacanta intr-una cu adevarat memorabila. Tot ce trebuie noi sa facem este sa ii acordam sansa de a ne oferi toate acestea si sa avem rabdarea necesara pentru a le gasi, fara a fi deceptionati de primele esecuri. Daca nu va place aglomeratia puteti sa evitati sa rezervati un hotel in Mamaia si sa alegeti o statiune din sudul litoralului: Saturn sau Jupiter.

O vacanta ideala pe litoralul romanesc consta, in primul rand, in capacitatea noastra de a sti sa gasim frumosul chiar si acolo unde, la o prima vedere, pare sa nu existe si sa apreciem fiecare lucru, intamplare si imagine, chiar daca, initial, pare sa fie insignifianta. Iar plajele Romaniei abunda, din plin, de astfel de lucruri marunte, insa minunate.

Fie ca e imaginea rasaritului, muzica de pe plaja ce se aude in miez de noapte, posibilitatea de a intalni, observa si invata de la oameni din toate colturile lumii sau doar momentul linistit petrecut in camera de hotel, admirand valurile marii, odata ce vom sti sa vedem toate acestea si sa trecem peste superficialitatea catalogarii lui doar dupa defectele sale, litoralul romanesc ne va dezvalui farmecul sau si ne va arata ca expresia „nicaieri nu e ca acasa” nu se potriveste mai bine nicaieri.

About Diana Sandu