Don't Miss

Tu ce stii despre Whiskey?

By on iunie 19, 2018

Cat de mult stii despre istoria din spatele acestei bauturi intunecate?

Whisky este un spirit distilat din cereale maltite. Poate avea multe culori, variind de la clar la caramel pana la culoare maro inchis. Acest lucru face posibil ca toata lumea sa gaseasca un profil de aroma care este potrivit pentru gusturile lor.

Whiskey este un lichid distilat, ceea ce inseamna ca este purificat prin indepartarea factorilor de diluare cum ar fi apa prin incalzirea amestecului pentru a creste continutul de alcool. Acest lucru se realizeaza fie prin distilare inca in vas, fie prin distilare in coloana. Apoi, lichidul este depozitat in butoaie de lemn, de obicei din stejar, pentru a fi maturizate. Procesul de maturare trebuie sa depaseasca cel putin numarul minim de ani stabilit de tara in care este situata distileria. Whisky-ul mai lung se maturizeaza, cu o calitate superioara si mai scumpa.

Gustul Bourbon

Scotia, bourbonul, whiskey-ul irlandez si whiskey-ul Tennessee sunt varietati diferite care sunt numite pentru regiunea in care au provenit. Scotch este din Scotia, bourbonul este din judetul Bourbon, Kentucky si asa mai departe. Soiurile de whisky difera datorita unor factori precum procesele unice de productie si de maturare, precum si calitatea si continutul de alcool. De exemplu, bourbonul trebuie sa contina cel putin 51% porumb si sa fie maturat timp de cel putin patru ani, in timp ce whiskey-ul de secara contine cel putin 51% secara si trebuie maturat timp de cel putin doi ani. Legile reglementeaza productia si maturarea whisky-ului, stabilind un standard pentru spiritul de peste tot.

Whisky consumatorii se incadreaza intr-o varietate de categorii, in functie de aromele si aromele pe care le prefera. Fiecare tip este complex in elaborarea calitatilor si impresiilor. Gusturile pot varia de la oakey la dulce, de la fumat la turta, si cremoasa pana la picant.
Este important sa apreciezi cu adevarat spiritul pe masura ce il bei. Aceasta inseamna a transforma bautura de whisky intr-o experienta, indiferent daca va bucurati de o pahar de specialitate sau de o pahar solo rosu.

Nose este procesul de invartire a whisky-ului in jurul paharului si de a-si respira aromele inainte de a lua o gust. Deoarece oamenii au un simt atat de puternic de miros, nasul ofera bauturii o perspectiva mai buna asupra trasaturilor whisky-ului decat poate chiar gustul.

Indiferent daca ingrijiti un bourbon ingrijit dupa o zi la birou sau savurand un scotch pe roci la barul preferat din centrul orasului, asigurati-va ca profitati la maximum de acest spirit, care se bucura de milioane de oameni din intreaga lume.

About Diana Sandu