Don't Miss

Trick-Or-Treat – Ne dati ori nu ne dati

By on noiembrie 11, 2019
Trick-Or-Treat - Ne dati ori nu ne dati

Obiceiul de trick or treat este o schimbare moderna asupra „colindarii”. Aceasta traditie din Scotia si Irlanda a secolului al XIX-lea implica imbracarea si spectacolul in schimbul dulciurilor.

Cand imigrantii irlandezi si scotieni au venit in Statele Unite, ei au adus aceasta traditie cu ei si a evoluat spre ceea ce stim acum ca „truc sau tratare”. Punctul de interes al sarbatorii a inceput apoi sa se indrepte spre farse, cum ar fi casutele postale si aruncarea hartiei igienice in arbori. Nu a fost pana mai tarziu, in anii 1900, cand Halloween-ul a devenit sarbatoarea de familie care este astazi.

Strigatul „trick or treat!” ;a vecini si imbracarea in costum nu sunt singurele traditii de Halloween care au un inceput de obicei necunoscut. Inainte de a ajunge la sculptarea dovleacului, veti dori sa stiti de unde a inceput aceasta traditie. Originile lui Jack o’ Lantern provin dintr-o legenda irlandeza in care eroul tinea un fruct sculptat cu un foc in el pentru a putea vedea. Unii spun ca acesta a fost o modalitate pentru a indeparta spiritele rele.

Exista credinte diferite despre Halloween care provin din diferite regiuni ale lumii. Wiccanii si paganii inca sarbatoresc Eva Samhain ca o zi pentru a-si aminti de cei care nu mai sunt cu noi.

Incetul cu incetul, aceasta sarbatoare a evoluat in ceea ce este astazi, cu locuinte decorate cu dovleci, fantome si spiridusi in pregatirea pentru astigarea de bomboane a copiilor entuziasmati imbrati in costume. In timp ce Halloween-ul reuneste multe religii si traditii, acesta va continua sa evolueze pe masura ce anii vor trece.

About Diana Sandu