Don't Miss

Trei diete populare care te vor ajuta sa elimini kilogramele in plus!

By on octombrie 5, 2015
vreau sa slabesc

Sezonul cald este considerat de majoritatea reprezentantelor publicului feminin momentul prielnic pentru a efectua o schimbare drastica in stilul alimentar curent. Chiar daca acesta ne-a parasit cu pasi repezi, inca avem posibilitatea de a ne bucura pe deplin de efectele benefice ale unei cure de slabire, pe care o putem implementa cu succes si in primele luni ale sezonului friguros fara ca ea sa ne afecteze rasfatul culinar din preajma sarbatorilor.

Trei la numar sunt acele cure de slabit pe care le propun rand pe rand toti specialistii, femeile avand oportunitatea de a-si selectiona regimul alimentar care le avantajeaza cel mai bine. Da, este esential sa identificam o dieta care sa se plieze perfect cu stilul nostru de viata, mai precis cu ritualul citadin la care ne este atat de dificil sa renuntam. Fiind o femeie vesnic angrenata intr-un stil de viata aglomerat, in momentul in care vreau sa slabesc incerc sa apelez la acele alternative care nu imi afecteaza intr-o maniera dramatica rutina si care imi permit sa gatesc in continuare pentru familia mea.

Asadar, incep cu o propunere ingenioasa: „dieta Rina”. Pentru cei nefamiliarizati cu ultimele noutati din sectorul alimentar aceasta reprezinta una dintre cele mai noi diete disociate care au acaparat rapid atentia publicului feminin. Motivele care atesta popularitatea dietei Rina se subordoneaza intervalului temporal propus, cel de nouazeci de zile, la care se adauga echilibrul gastronomic pe care il aduce in prim plan. Fiind un program alimentar echilibrat ce va permite sa consumati in egala masura proteine, glucide si carbohidrati, dieta Rina propune femeilor o inlantuire interesanta de preparate gustoase, secretul ce conduce la eliminarea kilogramelor in plus fiind determinat de lipsa combinatiilor dintre principalele grupe de alimente.

Cea de-a doua recomandare aduce in prim plan populara dieta Dukan, care se individualizeaza prin intermediului regimului preponderent proteic. Prima faza a acestei diete este contestata de multe personalitati renumite din aria medicala deoarece se bazeaza pe un regim construit doar din proteine, fie ele vegetale sau animale. Promisiunile lui Pierre Dukan nu se limiteaza doar la cele cinci kilograme pe care le vei pierde saptamanal, ci demonteaza si miturile conform carora musculatura ta ar urma sa fie grav afectata in urma acestui regim.

Ultima experienta care mi-a adus cativa centrimentri in minus la nivelul taliei a fost reprezentata de cea ketogenica, avantajul ei fiind versatilitatea alimentara. Da, nu este nevoie sa va abtineti de la preparatele preferate, singura conditie restrictiva raportandu-se la distributia celor trei clase de nutrienti intr-o zi obisnuita. Asadar, avem drum liber catre deliciile culinare pe care nu le putem elimina din programul nostru cotidian, regula fiind ca finalul zilei sa ilustreze un cumul de calorii impartit astfel: cele provenite din proteine sa atinga pragul de 30%, cele preluate din glucide sa fie aproximativ 5%, in timp ce grasimile genereaza restul de 65%.

About Diana Sandu