Don't Miss

Traieste viata efervescent cu ajutorul specialistilor!

By on aprilie 15, 2018
Traieste viata efervescent cu ajutorul specialistilor!

Una dintre cele mai comune intrebari ce ii asediaza pe medici este: „Credeti ca este timpul pentru mine sa-mi indepartez cataracta?”. Multi pacienti se gasesc in aceasta ipostaza, insa ceea ce nu inteleg este faptul ca fiecare are dreptul sa aleaga momentul potrivit pentru efectuarea modificarilor corporale vitale pentru sanatatea lor.

Operatia de cataracta este adesea optionala. Desi impactul poate fi semnificativ pentru vedere, eliminarea cataractei este o decizie personala. Chirurgia este o optiune buna atunci cand nu sunteti capabil sa va angajati in activitatile zilnice ca rezultat al diminuarii vederii sau al dificultatilor in efectuarea sarcinilor zilnice.

In epoca actuala de tehnologie si tehnici chirurgicale excelente, ratele de complicatii sunt foarte scazute, perioada de recuperare este relativ scurta, iar satisfactia pacientilor este extrem de ridicata. Majoritatea pacientilor spun ca doresc sa fi facut operatia mai devreme. Incepeti o conversatie cu un chirurg olfalmolog despre modul in care vederea dumneavoastra va afecteaza viata de zi cu zi.

Operatia de inlocuire articulara poate avea un impact pozitiv asupra vietii dumneaoastra, dar decizia de a face operatia este intotdeauna determinata de nevoile pe care le experimentati, nu de medicul dumneavoastra. Atunci cand durerea articulara este atat de rea incat interfereaza cu lucrurile pe care doriti sa le faceti, ar trebui sa incepeti sa discutati optiunile mai usoare, atat chirurgicale, cat si non-invazive.

Inlocuirea articulatiilor este una dintre cele mai de succes interventii chirurgicale efectuate astazi pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor artritei. Cu toate acestea, unii pacienti pot beneficia de o mare usurare prin metode de tratament non-chirurgicale, cum ar fi pierderea in greutate, terapia fizica, medicamente sau terapia cu injectie. Chirurgia este recomandata odata ce aceste optiuni au fost epuizate si durerea continua sa faca dificil mersul pe jos sau alte activitati. Deoarece nu exista riscuri imediate pentru sanatatea dumneavoastra puteti astepta saptamani, luni sau ani inainte de a decide asupra interventiei chirurgicale.

About Diana Sandu