Tot ceea ce trebuie sa stiti despre beton
Betonul a fost descoperit de catre un inginer britanic pe nume John Smeaton. Betonul este facut din agregate precum nisip sau pietris si face parte din familia materialelor de constructii. Componentele sale pot fi naturale, cum este nisipul, sau artificiale, cum este agregatul usor. Baza betonului este format din liante, care leagă componentele la un loc. Cel mai utilizat termn este cimentul. Mai pe scurt, cele patru componente ale betonului sunt: apa, cimentul, nisipul si piatra sparta.
Exista mai multe puncte tari ale betonului. Betonul este intr-adevar ieftin si necesita putina intretinere, iar formele pe care doriti sa le obtineti pot fi usor de fabricat. In plus, betonul este foarte rezistent si poate dura milenii. Un alt avantaj este faptul ca elementele betonului exista în majoritatea tarilor din lume si sunt in mare parte accesibile tuturor in cantitati mari.
Cel mai mare dezavantaj al betonului este greutatea. Betonul, in forma lui finala devine foarte greu, de aceea este folosit in constructii.
Utilajele folosite pentru formarea betonului sunt numeroase. Cel mai cunoscut estebetoniera, utilizata pentru a amesteca componentele betonului intre ele. Pompele de beton sunt folosite pentru a transporta betonul de la un punct la altul. De asemenea, sunt utilizate pentru transportul betonului malaxorul sau betoniera care transporta betonul proaspat, deoarece executarea se face cu un rezervor de top in forma.
Tehnica cea mai cunoscuta asociata betonului este cofrajul, care este o structura temporara utilizata pentru a pastra materialul in timpul constructiei. Una dintre utilitati este intarirea acestuia.
0 comments