Don't Miss

Simptomele cancerului la colon

By on aprilie 27, 2017
Cancer

In momentul in care o tumoare, un cancer sau orice alt fel de boala de acest tip te ia prin surprindere, in interiorul tau se instaleaza o senzatie de frica.

Chimioterapia este in mod evident un tratament bun in cazul acestor afectiuni, insa inainte de toate trebuie sa stii care este tipul de cancer care ti-a afectat organismul. Daca ai putea sa afli din timp semnele si simptomele cancerului la colon, ai putea trata boala atunci cand aceasta se afla in stadiul de inceput si astfel ai putea vindeca aceasta afectiune.

Insa realitate este ca pacientii si chiar doctorii pot descoperi aceasta boala cand aceasta a ajuns la un stadiu mai avansat si s-a dezvoltat destul de mult. Este esential ca impreuna cu doctorul sa clarificati simptomele si semnele pe care organismul le arata in momentul unui cancer de colon. In functie de tipul cancerului, doctorul iti va oferi date referitoare la tipul de chimioterapie care iti e necesar.

Simptomele timpurii ale cancerului nu sunt vizibile in cazul unei treimi din pacientii cu cancer la colon. Insa, simptomele acestei afectiuni sunt usor de inteles si de descoperit daca esti informat in legatura cu unele detalii ale simptomelor asociate cu cancerul de colon. Acestea pot fi similare mai multor tipuri de cancer, motiv pentru care trebuie sa le studiezi corespunzator.

Cancerul de colon afecteaza sistemul digestiv. Pacientii sufera in mod normal de probleme de digestie atunci cand se confrunta cu o astfel de afectiune, iar ulterior le este greu sa lupte cu aceasta daca ajun in stadiul in care este prea tarziu pentru tratament.

Sangerarile resprezinta simptomul cel mai comun atat la barbati cat si la femei. Aceasta este rezultatul iritatiei cauzate de tumora, in momentul tranzitiei scaunului. Sangerarea poate sa fie ascunsa sau poate fi vizibila in scaun, in functie de pozitionare tumorii. Durerile abdominale pot aparea ca rezultat al intinderii intestinului mare. Aceasta se intampla cand tumoarea canceroasa creste. Colonul marit apasa asupra nervilor si altor tesuturi cauzand o stare de discomfort.

 

About Diana Sandu