Don't Miss

Sfaturi utile pentru construirea caminului tau

By on septembrie 12, 2015
proiecte case

In viata fiecarui om exista un moment unic, un moment special ce cu greu poate fi descris in cuvinte si nu vorbesc aici de casatorie la modul semnarii unui act sau a unei petreceri cu rudele si prietenii alaturi ci despre constuirea propriului camin.

Momentul cand pornesti la drum cu constructia propriei locuinte este pentru foarte multa lume momentul in care simti cu adevarat ca iti intemeiezi o familie pentru ca atunci cand vei porni pe acest drum este inevitabil faptul ca trebuie sa iei in calcul fiecare aspect a unei locuinte ce va fi caminul unei proaspete familii, de la numarul de dormitoare ce va fi direct proportional cu numarul potential de copii pana la amplasarea bucatariei, a balconului sau a verandei, toate acestea vor duce spre o locuinta care va reflecta din toate punctele de vedere stilul tau de viata si a familiei tale.

Pentru a construi casa visurilor tale nu e nevoie sa dispui de o suma extraordinar de mare ci una potrivita pentru proiectul tau. Pentru ca dupa cum se stie, constrctia unei case porneste de la amplasarea terenului si continua cu proiectul casei tale, proiect ce poate fi achizitionat direct de la o firma specializata si poate fi un proiect realizat deja (vezi aici cateva proiecte case interesante) sau in cazul in care nici unul dintre proiectele prezentate nu crezi ca ti se potriveste tie si familiei tale, atunci poti cere un proiect personalizat a carui costuri pornesc de la 7-8 euro pe mp si pot creste pana la 12-13 euro pe mp, in functie de complexitatea proiectului (in aceste costuri intra atat proiectare arhitectura, instalatii cat si proiectarea structura de rezistenta).

Ca idee, un proiect de complexitate medie are un pret mediu de 750 de euro si credeti-ma ca isi merita fiecare cent, in plus puteti cere pentru doar 100 de euro si consultanta din partea firmei in legatura cu achizitionarea de terenuri si ma gandescca aici mai puteti strecura si cateva intrebari legate de viitoarea locuinta, intrebari a caror raspunsuri va va fi greu dvs sa le aflati fara opinia unui specialist.

Iata cateva sfaturi legate de primi pasi pe care trebuie sa-i faceti atunci cand va apucati sa construiti locuinta familiei dvs:

  • in primul si in primul rand nu faceti greseala de a construi o casa moderna intr-un cartier sarac sau intr-o locatie unde sunt probleme cu canalizarea, asfaltul, electricitatea, gazele naturale ori cablurile de tv si internet. Indiferent de promisiuni incercati pe cat posibil sa nu cumparati teren pentru casa in astfel de locatii.
  • nu construiti mai mult decat va permiteti. Cu alte cuvinte, daca nu aveti nevoie neaparat si daca nu aveti planuri de viitor pentru o casa cu 6 dormitoare, 4 bai si un living de 50 de mp ori daca aveti nevoie, dar nu va permiteti (pentru mine e tot una cu nu am nevoie daca nu-mi permit) sa o intretineti (nu uitati cat ar costa numai incalzirea unei asemenea case), atunci nu va aruncati cu capul inainte cu gandul ca “o sa vedem ce o sa facem cu timpul”, e foarte probabil sa ramaneti ani de zile cu casa neterminata.
  • proiectati-va casa in asa fel incat sa va fie utila si nu neaparat fermecatoare pentru cei din jur. Incercati sa vedeti pe live cateva proiecte de casa (adica cateva case deja finalizate in urma unor proiecte – cred ca daca apelati la un arhitect cunoscut e imposibil sa nu va duca sa vizionati macar 2-3 proiecte. Incercati sa va notati ce v-a placut la casele respective si ce nu v-a placut, doar asa veti putea face alegerile potrivite stilului dvs. de viata.
  • construiti un camin, puneti suflet si incercati sa va implicati cat mai mult. Nu lasati totul in seama contructorilor, incercati sa vedeti ce probleme apar (intotdeauna apar) si vedeti cum se rezolva, implicati-va cat mai mult si incercati ca totul sa iasa perfect, nu faceti rabat de la nimic pentru ca nu veti construi un al doilea camin.

About Diana Sandu