Don't Miss

Sfaturi pentru o printare mai eficienta

By on ianuarie 29, 2016
printare mai buna

Imprimantele sunt extrem de folositoare pentru orice utilizator, mai ales avand in vedere ca tehnologia a devenit indispensabila iar calculatoarele fac parte din rutina de zi cu zi. Totodata, imprimantele sunt o necesitate pentru marea majoritate a utilizatorilor calculatoarelor. In principiu, oricine detine sau utilizeaza in mod regulat o imprimanta, fie ca este de tip laser sau de tip inkjet. Daca aveti o imprimanta, cu siguranta stiti cat de scumpe sunt, mai ales pe termen lung. Insa nu trebuie sa va ingrijorati, pentru consumabile, exista varianta de reincarcare cartuse. Astfel, nu veti mai fi nevoit sa inlocuiti cartusele vechi cu unele noi, putand doar sa le duceti la un centru de cartuse imprimanta si reincarcari cartuse unde cartusele goale vor fi reumplute cu fie cu cerneala fie cu toner, evident, de catre specialisti.

Insa, aceasta informatie nu este singura care merita mentionata, fiind mult mai multe pe care vi le vom prezenta in acest articol.

1. Poate ati auzit sau poate nu ati auzit de drivere, insa acestea sunt foarte importante pentru calculator, sunt esentiale. Un driver este practic un soft care opereaza si controleaza o parte a calculatorului (ex.: placa video) sau o parte atasata calculatorului precum este imprimanta. In cazul in care ati pierdut CD-ul cu driverul pentru imprimanta, nu trebuie sa va faceti griji. Puteti cauta pe Google numele si modelul imprimantei, sansele sa gasiti driverul pe net sunt extrem de mari. Chiar aveti cd-ul de drivere cu care a venit imprimanta, sfatul specialistilor este sa instalati ultimul driver aparut de pe pagina producatorului.

2. La unele imprimante puteti printa o pagina de test fara a umbla prin interfata programului imprimantei. Acest lucru variaza in functie de model. Spre exemplu, in cazul imprimantei Photosmart C3180, daca apasati si tineti apasat pe butonul “x” si pe butonul color, o pagina de test va fi printata. Prin aceste pagini de test puteti afla starea consumabilelor si care este nivelor lor de cerneala sau toner, puteti afla setarile imprimantei sau doar scoate o pagina demonstrativa pentru a vedea calitatea printarii.

3. Daca aveti probleme sau apar erori atunci cand vreti sa printati ceva anume (in principiu toti utilizatorii de imprimanta s-au confruntat cel putin o data cu o eroare de acest gen), incercati sa restartati atat imprimanta, cat si calculatorul. Apoi, verificati ca toate firele care conecteaza calculatorul si imprimanta sa fie in regula. Daca problema este mai complicata, este posibil sa fiti nevoiti sa reinstalati driverul pentru imprimanta, sau sa-i faceti un update.  In unele cazuri este posibil sa aveti cartusul gol si sa trebuiasca sa facetireumplere cartus sau sa cumparati un cartus nou.

About Diana Sandu