Don't Miss

Se poate renunta la fumat cu ajutorul hipnozei?

By on septembrie 21, 2017
Fumat

Hipnoza a fost folosita in diverse programe ce te ajuta sa renunti la fumat si s-a dovedit a avea un bun rezultat. Hipnotizarea nu este considerata necesara insa ar putea fi un real ajutor pentru cei ce isi doresc sa spuna stop acestui obicei.

Daca ai dori sa incerci sa renunti la fumat folosind hipnoza este foarte important sa intelegi ca sunt tipuri diferite de hipnoza. Articolul va discuta despre hipnoza traditionala, hipnoza proprie si despre cea conversationala. Cand vei termina de citit acest articol, vei putea decide ce tip de hipnoza sa folosesti pentru a te ajuta in lupta impotriva fumatului si daca intr-adevar aceasta metoda te poate ajuta.

Abordarea in ceea ce priveste hipnoza traditionala presupune implicarea unei terte parti, ceea ce reprezinta defapt un hipnotizator. Celalt tip de hipnoza este numita hipnoza proprie, in care nu vei avea nevoie de ajutorul nimanui si insuti vei incerca sa renunti la obiceiul de a fuma. Cel de-al treilea tip de hipnoza este hipnoza conversationala, fiind des folosita de multi dintre barbati pentru a aborda fete la petreceri. Contrar convingerilor des intalnite, hipnoza conversationala este cunoscuta ca si hipnoza de covertiresi este mai mult decat o tehnica de a seduce.

Toate tipurile de hipnoza presupun alterarea, modificarea modului de gandire insa exista deosebiri intre modurile in care lucreza. Este intr-adevar dificil sa te opresti din a ceda poftelor atunci cand ai de a face cu dependenta fizica de nicotina. Hipnotizarea ar ajuta prin motivarea ta si prin asigurarea ca ai suficiente motive pentru a rezista necesitati de a fuma. Cand modul in care gandesti se modifica, se va modifica si comportamentul tau si deci vei incepe sa resimti simptome de sevraj.

Prin transa hipnozei, procesul de gandire se va modifica. Transa nu trebuie sa fie mai mult decat o concentrare intensa asupra unui subiect si tu vei fi astfel deschis puterii de sugestie. Hiper-sugestibilitatea, momentul in care esti foarte usor de influentat, este exploatata prin folosirea de afirmatii. Acelasi lucru este valabil si in cazul hipnozei proprii. Este foarte bine daca folosesti fisiere audio pentru a te incarca cu afirmatii.

In hipnoza de convetire, procesul de gandire se modifica prin manipularea anumitor evenimente ce il determina pe fumator sa realizeze ca fumatul nu este deloc sanatos. Acest tip de hipnoza poate fi folosit pentru a convinge pe cineva sa renunte la acest prost obice. Este tipul de abordare ce nu este vizibil si nu este simtit de catre fumator.

Insa o mica nota: poti spune STOP fumatului doar daca ai dorinta de a renunta la fumat. Nici o altfel de abordare nu are efect daca fumatorul nu are niciun fel de dorinta de a se opri din fumat.

About Diana Sandu