Don't Miss

Se merita sa cumparati un laptop ieftin?

By on mai 22, 2017
Laptop

Pentru a avea un laptop performant, perfect potrivit pentru nevoile de zi cu zi ale unui om de afaceri, nu este neaparat nevoie sa se cheltuiasca sume astronomice. Pentru fiecare laptop la suprapret exista si variantele extrem de convenabile, variante ce trebuie cautate cu rabdare, deoarece laptopuri ieftine si bune sunt mult mai rare decat cele mediocre si foarte scumpe.

Ce e bine de stiut inainte de a cumpara un laptop ieftin:

Procesorul: marea majoritate a utilizatorilor nu au nevoie de un procesor mai puternic decat Intel Core i3, de prima generatie. Acesta ofera suficienta putere pentru web browsing si multi tasking care nu incetineste sistemul. Pe de alta parte, procesoarele CULV (consumer ultra-lovw voltage) nu sunt la fel de puternice, insa asigura o durata mai lunga pe baterie si fac laptopul mai usor. In alegerea dintre aceste doua trebuie sacrificata fie portabilitatea, fie puterea.

Cel putin 2 GB RAM: cu cat este mai mare memoria de RAM, cu atat mai bine, cel putin 2GB sunt necesari pentru sisteme de operare mai noi precum Windows 7. Din fericire, multe modele „budget” vin in ziua de astazi cu cel putin 2GB RAM, daca nu chiar 4 ori 6.

Un hard drive mai mare nu este neaparat esential: exista o multitudine de lucruri ce trebuie stocate si de multe ori nici cei 320 GB standard pentru laptopurile mai ieftine nu par indeajuns. Nu este insa necesar sa se plateasca mai mult pentru un hard mai mare, un hard extern este convenabil si poate fi achizitionat ulterior.

Laptopurile ieftine nu sunt pentru gaming: acestea nu au nevoie de placile video puternice, necesare pentru laptopurile de gaming. Atunci cand se cauta un laptop ieftin, dar eficient, pentru nevoile de la birou sau pentru portabilitate, placa video este printre primele sacrificate pentru a scadea pretul.

About Diana Sandu