Don't Miss

Reperele istorice ale dansului lap – dance

By on ianuarie 16, 2017
lap dance

Lap-dance este un dans erotic, care a avut foarte mare succes in ultimii 20 de ani, mai mult in America de Nord decat in Europa, dar si multumita peliculelor cum ar fi Exotica, al canadianului Atom Egoyan, si Showgirls, al lui Paul Verhoeven.

Dansul Lap-dance

Cuvantul lap (termen englezesc ce inseamna poala). Acest cuvant determina specificul dansului, unde dansatoarea danseaza practic… in poalele spectatorului. Lap-dance-ul s-a nascut in Las Vegas, unde inca mai e in voga. O estimare spune ca sunt un numar de 15 mii de balerine ocupate pentru un milion de spectacole anual.

Deseori dansul lap-dance e asociat cu dansul strip-tease, unde dansatoarea, pe langa ca danseaza in contact strans cu spectatorul, se dezbraca. In decursul istoriei lap-dance-ul nu a intalnit prea multa rezistenta cat numeroase tentative de a-i limita latura erotica.

Un exemplu ar fi contesa de Clark (Nevada, SUA); ea a votat o motiune anti lap-dance. Ca si reactie s-a nascut primul sindicat al dansatoarelor din cluburi LVDA (Las Vegas Dancers Alliance), care dupa multe manifestatii au reusit sa intoarca decizia si a determinat conditii contractuale mai bune pentru ele

About Diana Sandu