Don't Miss

Recomandari utile in caz de angina pectorala

By on octombrie 30, 2015
angina pectorala

Angina pectorala este ilustrata de durere la nivelul toracelui, in dreptul inimii (retrosternal), provocata de o circulatie deficitara prin vasele coronare, cele care iriga inima. Afectiunea se declanseaza pe fondul ingustarii calibrului acestor vene, prin depunerea de placi de aterom (proces de aterosclerozare). Astfel, miocardul fiind deficitar alimentat cu sange, nici aportul de oxigen si de substante nutritive necesare nu mai este satisfacator. Pentru prevenirea si tratarea crizelor specifice, plantele pot fi de ajutor.

Infuzie completa ce nu da gres

Procurati-va de la un plafar cate o cutie cu urmatoarele plante medicinale, uscate si maruntite: frunze si flori de paducel, radacina de valeriana, talpa-gastei si flori de tei. Toate acestea nu ar trebui sa va coste mai mult de zece lei, caci, am uitat sa va spun, preparatul acesta mai prezinta si marele avantaj ca este foarte ieftin, deci si-l poate permite oricine.

Turnati continuturile cutiilor intr-un vas mai mare, apoi, cu ambele maini, le amestecati foarte bine. Pastrati plamada intr-o punga mare, de hartie, la adapost de umezeala si la intuneric. Pentru a obtine o cana de ceai, socotiti doua lingurite de amestec la 250 ml apa clocotita. Turnati lichidul peste materia vegetala, acoperiti vasul pentru 15 minute, apoi strecurati. Beti cate doua cani de ceai pe zi, atat in timpul crizelor, cat si ca tratament de intretinere. Daca aveti si aritmii cardiace, este foarte bun si sucul de ridiche neagra, cate o lingura de trei ori pe zi.

About Diana Sandu