Don't Miss

Prieteniile – le pierdem sau nu dupa nastere

By on aprilie 23, 2015
mamici

Odata ce un copil se naste, sa gasesti timp ca sa iesi cu prietenii poate parea la fel de fezabil ca un week-end de relaxare pe Luna. Cu toate astea, merita efortul: cateva ore cu un prieten drag va pot reaincarca bateriile si transforma intr-un parinte si mai fericit.

Cum pastram prieteniile vechi

Chiar daca viata vi s-a schimbat radical, prietenii inca fac parte din aceasta, si va pot ajuta la fel cum au facut-o pana acum, asa ca trebuie pastrati.

* Planificati. E mai usor sa faci ceva din timp, planificat, decat sa te gandesti ca o sa se intample la un moment dat. Stabiliti o data la care va veti revedea cu prietenii, si tineti-va de ea. Dar nu va faceti griji daca nu va veti putea tine deplan – ar fi de inteles.

* Prietenii sunt interesati de viata voastra, indiferent de situatie, asa ca incurajati-i sa inceapa sa faca parte din viata voastra de parinti. Daca prietenii au copii, ar trebui sa fie intelegatori si dornici sa va ajute. Chiar daca nu au, s-ar putea sa se bucure sa auda ce inseamna sa fi parinte.

* Prietenii care nu au copii se pot distra totusi la o iesire in grup, cu copii. E o problema de a alege activitatea potrivita, ca mersul la piscina sau la un film de familie.

* Intalnirile nepretentioase pot fi si reusite. Daca organizati ceva gen bufet suedez, sau fiecare aduce cate o gustare si atat, nu va mai faceti griji cu organizarea.

* Puteti lasa babysitter-ul cu copilul pentru a iesi o noapte sau sa faceti cu randul, cu prietenii care au si ei copii, pe babysitterii.

Poate sa vi sa para ca acum, sunteti doar parinti si atat. Dar pentru prieteni, sunteti tot voi cei vechi, asa ca incercati sa vorbiti si despre altceva decat despre copil, si lasati-i si pe ei sa vorbeasca.

Cum sa iti faci prieteni noi

Acum ca aveti un copil, veti avea ocazia sa cunoasteti alt fel de oameni, parinti ca si voi. Iata cateva metode de a cunoaste astfel de oameni:

* Alaturati-va unui grup cu activitati, in zona sau de la gradinita/complex de locuinte

* Stati de vorba in astfel de zone, in parc, in mall, la locul de joaca

* Pastrati legatura cu cei pe care i-ati cunoscut in spital, la nastere

* Alaturati-va unui forum online, pentru a gasi subiecte similare de discutie.

About Diana Sandu