Don't Miss

Poti incerca sa iti salvezi relatia

By on mai 2, 2015
relatie salvata

Salveaza-ti relatia! Daca simti ca relatia voastra nu merge, poti incerca sa o salvezi urmand pasii pe care ti-i prezentam.

Ne-am luat pentru ca il iubeam si ma iubea. Ca 2 nebuni eram, impreuna la bine si la rau. Il iubeam si am spus asta la toata lumea. Ma iubea si mi-a jurat ca va fi langa mine mereu. Hm. Ne-am casatorit si iubirea s-a stins incet incet. Ne respectam. Avem un copil. Ne respectam,dar nu ne mai iubim.

Daca si tu simti ca relatia voastra nu merge, poti incerca sa o salvezi urmand pasii de mai jos:

1. Afla care dintre voi evita dragostea celuilalt si nu se mai implica in relatie si care sunt adevaratele motive. Cine isi petrece mai mult timp evitandu-l pe celalalt, cautand scuze pentru ca lipseste sau pornind certuri de la cele mai mici discutii? Daca unul dintre voi sau amandoi reactionati la fel atunci va trebui sa aflati de ce. Incercati sa vorbiti onest, fara sa va judecati unul pe celalalt, sa identificati care sunt motivele care va indeparteaza, in loc sa va determine sa va doriti sa petreceti mai mult timp impreuna. Apropierea iti va hrani inima si te va face fericita, in timp ce distanta te secatuieste de energie. In acelasi timp daca te apropii de el poate fi riscant dar daca mentii distanta relatia se va termina cu siguranta. Alege apropierea.

2. Incepeti sa petreceti timpul impreuna si sa va faceti planuri atat pentru seara cat si pentru weekend pe care amandoi sa le respectati. Da, a-ti planui cum sa petreci timpul impreuna cu persoana iubita pare total neromantic si nespontan. Nici unul nu va fi entuziasmat, dar sa nu uitam ca relatia voastra nu este tocmai perfecta si facand planuri veti ajunge din nou impreuna, trecand peste motivele ce va tineau separati. Cand veti fi din nou impreuna veti putea veni fiecare cu ceva spontan cat sa il surprinzi pe celalalt. Ideal ar fi ca spontana sa nu fie despartirea !

3. Retraieste pasiunea.

Pasiunea si intimitatea dintre voi doi nu se mai simte? Majoritatea oamenilor implicati in relatii de lunga durata renunta la a mai crede ca relatia lor poate fi o sursa de pasiune si implinire- lucru de regretat de altfel. In relatiile de durata pasiunea devine mai puternica si mai expresiva iar cei ce cunosc acest lucru cu nimic nu ar inlocui-o cu rutina. Nu ar fi bine daca ai simti si tu acest lucru in relatia ta? Incepe prin a vorbi cu partenerului de pasiunea ce a existat intre voi si de motivele ce au facut ca ea sa dispara. Acesta discutie nu va di deloc usoara, dar merita incercat pentru salvarea realtiei. Fiti sincer unul cu celalalt altfel totul se va transforma intr-o discutie de complezenta. Satisfactia si fericirea sunt esentiale in relatie!

4. Fa-ti un obicei din a comunica cu celalalt Relatiile in care cuplul comunica rezista in timp. Dar comunicarea nu se rezuma la a vorbi vrute si nevrute (barbatii se plang de femeile ce spun cam 140/cuvinte pe minut). Poti vorbi despre vreme, despre vecini sau despre echipa de fotbal preferata. Este amuzant dar nu ajuta cu nimic relatia. Comunicarea se refera la subiecte ce conteaza pentru tine: ce simti, ce gandesti, ce experiente ai avut in cursul zilei. Comunicarea despre aceste subiecte foarte personale apropie membrii cuplului. Se inteleg si se sustin. In cazul in care sunt probleme in zona de comunicare stabileste un program specific in care sa va intalniti si sa discutati despre sentimentele voastre. Probabil ca va pare ciudat sa aveti program, dar trebuie sa gasiti solutii ca sa va salvati relatia si aceasta e una dintre ele. In unele nopti vorbesti despre ceea ce va tine departe unul de celalalt. In alte nopti vorbesti despre ce s-a intamplat si cum te-ai simtit in ziua care tocmai a trecut. In altele, doar il atingi si nu ii vorbesti. In unele faceti dragoste.

Dar in nici o situatie nu renunta la timpul petrecut impreuna, indiferent de presiunea care vine din afara.

Articol scris de Violeta Dinu

 

About Diana Sandu