Oare sufar de dereglari hormonale?
Corpul se va schimba in timp ce se maturizeaza. S-ar putea sa simti ca te transformi complet in altcineva. Va simtiti indiferenti, nelinistiti si deprimati in timp ce va confruntati cu pierderea parului si depigmentarea pielii. Nu puteti scapa de excesul de greutate, in ciuda implicarii in programe de exercitii fizice si dieta.
Cu toate acestea, acest lucru este normal si se datoreaza unei schimbari a hormonilor care apare in mod inevitabil la barbati si femei dupa varsta de 30 de ani. Testosteronul este un hormon anabolic care prezice forta puternica a muschilor, oaselor si tesuturilor si topeste grasimea corporala atunci cand este prezent in doze optimizate. Da, femeile au si testosteron, dar in cantitati mai mici. Odata disparut, durerile corpului se simt mai intens, mai ales dupa exercitii fizice.
Sindromul deficientei de testosteron (TDS), care de multe ori nu este diagnosticat corespunzator, este in mod obisnuit motivul pentru care femeile se lupta cu problemele de greutate si lipsa de energie dupa varsta de 40 de ani. Studiile au aratat ca testosteronul scazut poate duce, de asemenea, la cresterea riscului cardiovascular boli, diabet si dementa.
Nivelurile hormonale scad cu 3% anual dupa varsta de 30 de ani si multe femei nu se simt confortabil stiind ca organismul lor are nevoie de testosteron pentru a deveni functional din nou. Anumite declansatoare pot accelera schimbarile hormonale si pot duce la imbatranirea prematura. Cortizolul este un hormon de stres pe care corpul il foloseste intr-o perioada critica. Stresorii emotionali si fizici pot determina productia hormonala a organismului sa devieze spre cortizol, ducand la incapacitatea caii biochimice la barbatii si femeile mai tinere pentru a produce testosteron. Aceasta se numeste „furia cortizolului” si prezinta simptome cum ar fi oboseala, libidoul scazut, cresterea in greutate in sectiunea mijlocie si pofta de sare.
0 comments