Don't Miss

O impresie asupra gazonului sintetic

By on septembrie 22, 2016
gazon

Orice produs care este nou sau relativ nou pe piata trebuie sa-si creeze un renume pentru a atrage cumparatori. Iar acesta este pasul cel mai complicat spre lansarea definitiva si cu succes a acelui produs. Strategia de piata trebuie sa treaca de suspiciunile si neincrederea cumparatorului, sa-l faca sa creada ca ce-i propui e mai bun fata de de ce era obisnuit inainte sa foloseasca si ca investiatia o sa fie una reusita, beneficiile netinand neaparat de partea materiala.

Acest lucru este cat se poate de valabil si in cazul gazonului artificial. Care nu mai este la debut pe piata, luand treptat amploare ideea si in Romania. La momentul actual conceptul de gazon sintetic nu este necunoscut, insa chestiuni legate de detalii nu se stiu. In momentul recomandarii unui astfel de tip de suprafata putand apare suspiciunea si neincrederea. Ideea de artificial neplacand la prima auzire si necunoscand detalii tehnice cu privire la proprietatile produsului.

Aceasta a fost si reactia mea in prima instanta la ideea de-a folosi pentru un joc de fotbal un teren acoperit cu gazon artificial. Necunoscand nimic tehnic despre iarba sintetica am gandit ca va fi o experienta in mare parte neplacuta imaginandu-mi o suprafata aspra, iritanta, care nici nu ar putea să asigure o aderenta satisfacatoare, facilitand cazaturile si dezechilibrul. Pe langa asta, am crezut ca in momentul impactului cu solul in cazul unei cazaturi, ar fi unul cu mult mai dur datorita materialului diferit fata de iarba naturala putand cauza rani serioase prin zgariere.

Doar ca datorita evolutiei tehnologiei de productie a gazonului artificial materialele utilizate in scopul fabricarii acestuia au eliminat preponderent toate neplacerile enuntate in paragraful anterior. Politelilena, materialul folosit pentru firele de iarba artificiala, este moale, atenueaza cazaturile, pe langa asta, sunt puse printre firele de iarba si granule de cauciuc si nisip. Suprafata de joc fiind cat se poate de placuta in timpul unui meci.

About Diana Sandu