Don't Miss

Nu stiti unde puteti gasi un RCA ieftin?

By on februarie 8, 2017
Rca

Daca ti-ai cumparat autoturism, atunci trebuie neaparat sa iti iei noul statut in serios. Aceasta implica pe langa prudenta la volan si un alt tip de responsabilitate si anume respectul fata de ceilalti conducatori auto care participa la trafic. Acest respect se traduce in incheierea unei polite RCA care sa acopere pagubele produse intr-un eventual accident, produs evident din vina soferului auto asigurat.

Asigurarea RCA acopera avariile suferite de tertii implicati in accident (astfel sunt acoperite avariile totale si partiale ale autoturismelor, diversele stricaciuni de tipul stalpilor de iluminat, gardurilor etc.), cat si despagubiri pentru victimele care au avut nevoie de ingrijiri medicale, cat si a cheltuielilor pentru judecata.

Evident, impunerea unei astfel de polite de asigurare s-a realizat de catre autoritati prin prisma faptului ca a existat un numar semnificativ de cazuri in care soferii se dadeau in judecata pentru a intra in posesia unor despagubiri din partea altor conducatori auto care se faceau vinovati de producerea accidentului. Acest lucru a determinat impunerea obligatorie a incheierii asigurarii RCA de catre toti cei care detineau un autoturism si doreau sa circule in mod regulamentar pe soselele Romaniei. Astfel, soferii care produceau un accident, fie ca dispuneau de suma necesara pentru plata despagubirilor sau nu au posibilitatea de a oferi tertilor afectati in accident o suma de bani care sa le acopere pagubele.

De asemenea, in cazul RCA s-a reglementat si utilizarea sistemului bonus-malus care are tot rolul de a-i responsabiliza pe soferi. Acesta este un sistem ce permite intr-un fel premierea celor care s-au comportat exemplar la volan si care nu au fost nevoiti sa apeleze in trecut la despagubirile prin polita RCA. Astfel, la reinnoirea politei RCA vor plati cu pana la 50% mai putin din valoarea acesteia. Dimpotriva, soferii care au antecedente in ceea ce priveste utilizarea politei RCA, adica au fost autorii unui accident de circulatie in urma caruia terte persoane au fost nevoite sa apeleze la polita RCA, vor fi nevoiti sa plateasca in plus cu pana la 100% mai mult la polita RCA.

Daca doriti sa incheiati un RCA ieftin cu livrare la domiciliu este mult mai util sa faceti aceasta achizitie online. Site-urile care comercializeaza polite de la diferite companii de asigurari ofera discounturi si au in general prime de asigurare mai mici decat cele oferite de brokerii de asigurari din oras. De asemenea, majoritatea acestor companii ofera posibilitatea de a obtine o asigurare RCA cu livrare la domiciliul clientului. De asemenea, folosind aplicatii online de tipul calculatorului RCA aveti posibilitatea de a afla care sunt ofertele de la mai multi asiguratori pentru masina dumneavoastra si deci sa faceti cea mai buna alegere in cunostinta de cauza.

About Diana Sandu