Don't Miss

Metode inedite pentru conturarea unui weekend perfect

By on aprilie 16, 2015
cafenea - timp liber

Nimic nu se compara cu sentimentul de libertate pe care il simtim la sfarsitul unei saptamani aglomerate, care ne propulseaza sub amprenta unei stari psihice dominate de veselie si dorinta de relaxare intr-un cadru ambiental deosebit. In momentul in care se apropie weekend-ul mult visat ajungem in situatia in care trebuie sa ne organizam putin timpul liber disponibil, tocmai pentru a ne asigura de faptul ca reusim sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus.

Exista multe locatii care merita pe deplin atentia noastra, iar selectionarea lor depinde exclusiv de modul in care ne place sa petrecem momentele de relaxare. Pe langa restaurante, terase, sau gradini de vara, se contureaza o lista bogata de cafenele tematice, fiecare dintre acestea fiind recunoscuta pentru anumite trasaturi definitorii. Spre exemplu, o cafenea Bucuresti de succes se evidentiaza prin intermediul unui decor personalizat. Pentru ca locatia respectiva sa beneficieze de atentia publicului pe un parcurs anual intreg devine imperativ ca aceasta sa functioneze in egala masura pe timp de iarna si in timpul verii.

Un alt factor esential este reprezentat de meniul personalizat, care detine statutul de eticheta originala pentru afacerea respectiva. Fiind un segment mai mult decat saturat, pubilcul se afla constant in cautarea unei note creative, mai ales in momentul in care se raporteaza la ansamblul preparatelor comercializate. Un milkshake spumos cu piersica reprezinta o maniera inedita de atragere a clientilor pasionati de astfel de bauturi, acesta fiind o varianta mult mai atragatoare decat aroma clasica de vanilie.

Bineinteles, aceasta regula nescrisa se aplica tuturor categoriilor de bauturi, fie ca ne raportam la cafea, frappe, ceaiuri, limonada sau fresh-uri naturale din fructe proaspete. Desi este bine sa se pastreze linia clasica a meniului, adica sa includa preparatele populare situate in topul preferintelor generale, dar sa permita si o extindere la nivel gustativ prin includerea deserturilor sau a artificiilor si ornamentelor utilizate.

Din perspectiva facilitatilor pe care trebuie sa le puna la dispozitie o cafenea din Bucuresti se evidentiaza conditiile propice in care sunt depozitate bauturile si preparatele gastronomice destinate comercializarii. Astfel, camerele frigorifice reprezinta elemente de baza in ansamblul organizatoric al unei locatii care se respecta si pune in prim plan satisfacerea clientelei. Nu se poate servi o bautura calda in timpul verii, indiferent de cantitatea de gheata ce insoteste licoarea respectiva. Cuburile de gheata nu fac altceva decat sa dilueze continutul bauturii, alterand calitatea serviciilor oferite. Curatenia si organizarea spatiala sunt aspecte care se alatura decisiv seriei de trasaturi dominante pentru succesul unei locatii centrale, in timp ce personalizarea decorului si amabilitatea personalului angajat reprezinta motivele care determina fidelizarea clientilor.

About Diana Sandu