Don't Miss

Mai ascultam muzica populara?

By on decembrie 25, 2016
muzica-populara

In zilele noastre mai asculta cineva muzica populara sau doar muzica asta noua si generata pe calculator?!

Oare faptul ca in muzica populara si folclor fetele sunt prea imbracate, ba chiar si cu batic in cap plus rochii si poale pana in pamant, indeparteaza tinerii de acest tip de muzica? Pentru ca aceeasi tineri sunt foarte foarte atrasi de trupele care au in componenta lor fete care sa nu aiba, daca se poate, chiar nimic pe ele.

Si-n tot acest timp, folclorul si cantecele care s-au transmis din generatie in generatie prin viu grai (pentru ca genul asta de muzica nu s-a inventat doar o data cu aparitia discurilor pe care sa poata fi imprimata, ci cu mult mult inainte, versurile si ritmul transmitandu-se din gura in gura, de la parinti la copii si tot asa) au parte de tot mai putina atentie si isi mai gasesc tot mai greu ascultatori.

Artistilor le este tot mai greu sa traiasca exclusiv din muzica, deci si sa se dedice in totalitate! Multi dintre ei sunt nevoiti sa aibe si un job sau o alta afacere pentru a avea surse de bani din care sa poata trai decent. Altii chiar mai rau fac compromisul si trec la “ce se cere”, adica fie se apropie tot mai tare de manele sau chiar incep sa cante un astfel de tip de muzica, fie trec pe muzica etno in care doar influentele mai raman din muzica autentica populara romaneasca.

Baticul e dat pe o freza frumoasa si moderna, rochiile lungi sunt date pe rochii mult mai scurte si eventual cat mai atragatoare. Si nu in ultimul rand, sus este scos decolteul la inaintare. Pentru ca din pacate acestea sunt lucrurile care vand astazi.

Asadar revin cu intrebarea: mai asculta cineva astazi muzica populara? Dar muzica aia populara autentica romaneasca si de calitate.

About Diana Sandu