Don't Miss

Lumina albastra inhiba somnul- II

By on septembrie 26, 2020
Lumina albastra inhiba somnul- II

Exista mai multe metode de combatere a potentialei intreruperi a somnului a luminii albastre. Cea mai evidenta este limitarea timpului de ecranare inainte de culcare, de preferinta intreruperea utilizarii cu cel putin doua ore inainte de culcare. O a doua metoda este incorporarea lentilelor cu „blocare albastra” in ochelari. Acestea filtreaza cantitatea de lumina albastra care se transmite prin lentilele ochelarilor, reducand expunerea si intreruperea somnului. O alta alternativa este instalarea de aplicatii pe dispozitivul electronic al copilului dvs. care actioneaza ca un filtru de blocare a albastrului.

In cele din urma, rolul in crestere al electronicii in viata copiilor creste prevalenta ochilor uscati. Studiile au aratat ca utilizarea electronica scade cantitatea de clipire pe care o facem. Deoarece mecanismul intermitent este conectat la filmul nostru lacrimal, clipitul redus cauzeaza instabilitatea filmului lacrimal si ochii uscati. Acest lucru duce la o cascada de evenimente care promoveaza inflamatia la suprafata ochilor, manifestandu-se intr-o varietate de simptome, cum ar fi arsura, mancarime, roseata, rupere si vedere fluctuanta.

Indiferent daca ne place sau nu, electronica a devenit o mare parte din viata copiilor nostri. Daca copilul dumneavoastra se plange de oricare dintre simptomele discutate sau observati o scadere a performantei scolare atunci cand treceti la invatarea electronica, luati in considerare consultarea unui medic pentru teste suplimentare care pot ajuta la ameliorarea posibilelor tulburari oculare legate de prelungirea timpului de ecranare.

About Diana Sandu