Don't Miss

Londra – orasul celor 240 de muzee

By on iunie 7, 2015
londra

Londra, capitala Angliei este metropola europeana care satisface asteptarile oricarui turist: case maiestuoase si impunatoare, parcuri linistite si verzi, muzee si galerii de arta, centre comerciale pline de viata menite sa multumeasca orice pretentie.

Principala resedinta a Familiei Regale este in Londra, mai exact in Palatul Buckingham. Pe langa acesta, exista si alte case ce pot fi vizitate, in stransa conexiune cu Casa Regala: Hampton Court Palace, Turnul din Londra, si Regents Park, un vechi Parc Regal de vanatoare.

Londra are o puternica traditie maritima, iar docurile de pe Tamisa s-au transformat rapid in ultimii ani de la depozite goale la centre de afaceri sau case de locuit. Puteti afla totul despre istoria navala a Londrei la National Maritime Museum din Greenwich, sau la Cutty Sark si HMS Belfast. Cartierul Greenwich, unde se afla observatorul Old Royal Observatory se afla pe linia de meridianul care imparte Pamantul in cele 2 emisfere.

Orasul este impartit in doua zona, cea de Nord si cea de Sud, de raul Tamisa, al carui curs trece chiar prin centrul Londrei. Zona centrala si cele mai importante obiective turistice, restaurante si teatre se localizeaza in zona de nord a orasului. Cea mai populara zona a Londrei din punct de vedere turistic este West End se afla in vestul orasului si include Soho, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Leicester Square si Regent St East End.

Nu sunt interesante interior-oras suburbiile din nordul Londrei, Inclusiv Islington si Camden Town. Londra de Sud include o mizerie de sarac, murdar, graffiti-ciuruite suburbii, cum ar fi Brixton, “care au subculturi vibrante de-al lor si sunt in mai multe moduri in care vitalitatea reala din Londra minciuni. In general, de cazare pentru vacante de aici este foarte scump, dar este inca atrracts turisti de toate nationalitatile si de stare.

Ce poti sa vizitezi in Londra?

Turnului Londrei

Turnului Londrei i-ar trebui alocata o zi intraga pentru a fi vizitat. Este compus din mai multe turnuri, cele mai importante fiind White, Bloody si Martin Tower. Acestea erau folosite pe vremuri pentru incarcerarea si torturarea prizonierilor. In zilele noastre aici sunt expuse Bijuteriile Coroanei.

Domul Catedralei St Paul

Domul Catedralei St Paul este un loc excelent pentru a vedea Londra de sus. Urcusul pana in varf isi merita tot efortul. Aici se afla si Galeria Soaptelor unde daca soptesti ceva intr-o parte a domului, se va auzi tocmai in partea opusa.

Galerii de arta

Londra se mandreste cu un numar mare de muzee si galerii de arta. British Museum, Muzeul de stiinta si Muzeul de Istorie Naturala sunt aproape unul de altul in cartierul South Kensington, dar vei avea nevoie de mai mult de o zi pentru a le vizita pe toate. Galeria Nationala si Galeria Tate detin colectii de arta splendide.

Restaurante si divertisment

Seara nu ai timp sa te plctisesti pentru ca in cartierul West End vei fi atras de spectacole de comedie si musical-uri, restaurante pentru toate gusturile, muzica clasica la Barbican sau la The London Coliseum, spectacole de balet la Sadler’s Wells sau filmele din cinematografele din Leicester Square.

About Diana Sandu