Don't Miss

Laptisorul de matca, un suport nutritiv util in cel putin cinci afectiuni

By on iunie 4, 2016
laptisor de matca

Comparat in nenumarate randuri cu un aliment foarte bogat al zilelor noastre, respectiv mierea, laptisorul de matca reuseste sa fie cu mult mai benefic pentu organism decat aceasta . Mai mult decat atat, specialistii in medicina homeopata il considera un tratament revolutionar, care se dovedeste util in prevenirea si tratarea numeroaselor afectiuni sistemice.

Insa, inainte de a discuta pe indelete despre beneficiile pe care laptisorul de matca le aduce organismului nostru, va invit sa aflam mai multe lucruri interesante despre aceasta „potiune magica”. Aceasta substanta poseda o culoare beige – aurie, fiind un cumul al compusilor care se regasesc in glandele secretoare ale speciilor juvenile de albine.

La acest amalgam de substante nutritive, extras doar de la abinele a caror varsta nu depaseste douasprezece zile, se adauga si mierea pentru  a obtine laptisorul de matca. Un aspect interesant si intrigant in acelasi timp este reprezentat de faptul ca doar regina albinelor, mai precis matca, se va hrani pentru tot restul vietii cu acest ser, restul albinelor din stup beneficiind de acest tratament pentru o perioada destul de scurta de timp, care nu depaseste trei zile.

Chiar si larvele care nu au ajuns la maturitate vor fi diferentiate din punctul de vedere al hranei, cele care provin din albine lucratoare ori trantori nefiind hranite cu laptisor de matca pana la maturitate, ci doar trei zile de la eclozare. La polul opus, descendentele albinei „regina” vor fi rasfatate cu laptisor de matca pentru tot restul vietii, acesta constituind complexul hranitor de baza in evolutia lor. Aceasta ar fi o mica povestioara demna sa va introduca in atmosfera exclusivista care inconjoara „laptisorul”, un produs al stupului atent conservat de catre albine. In viata reala, laptisorul de matca este util in tratarea problemelor legate de fertilitate, in afectiunile digestive, fiind totodata folositor pentru persoanele care doresc sa isi ajute sistemul imunitar.

Laptisorul de matca in lupta cu stresul

Compozitia sa este aceea care ofera toate premisele necesare pentru o buna dezvoltare si evolutie sistemului nervos, in lupta cu stresul fiind utila serotonina, dar si triptamina din cadrul compusilor sai. Prin intermediul acestor doua substante, laptisorul de matca devine un sprijin activ pentru aria cerebrala, ajutandu-ne sa dormim fara griji, dar si sa privim problemele care ne inconjoara cu mai mult degajament.

In functie de agresivitatea insomniilor puteti urma un tratament de doua sau de patru ori pe an. Totul depinde de modul in care va adaptati la perioadele de somn, indiferent de grijile care va macina. Tratamentul nu este unul complex, el rezumandu-se la un singur gram de laptisor de matca, dimineata, inainte de servirea micului dejun.

Laptisorul de matca in sprijinul sistemului imunitar

In mod clasic, aceasta a fost prima trasatura benefica pe care laptisorul de matca si-a insusit-o. La fel ca in primul caz, ingredientele din compozitia sa sunt responsabile pentru efectele pozitive pe care laptisorul le aduce organismului, de remarcat fiind acizii grasi, celebra grupa de compusi cu proprietati antioxidante, respectiv „flavonoidele„, precum si vitaminele din complexul „B”. Tot un gram de laptisor de matca pe zi este recomandat de catre specialisti, diferenta fiind ca administrarea se realizeza in momentul in care se face trecerea de la un anotimp la altul.

Laptisorul de matca in lupta contra infertilitatii

Asa cum am precizat si la inceputul articolului, acest ser natural este util pentru femeile care se confrunta cu probleme importante la nivelul sistemului reproducator.  Excepatand faptul ca trateaza cu succes infertilitatea, laptisorul de matca se dovedeste util si in rutina femeilor care au ajuns la varsta menopauzei, momentul in care organismul incepe sa actioneze putin diferit.

Pentru a intelege pe deplin la ce ma refer, in timpul menopauzei femeile cad victime asa ziselor „bufeuri de caldura”, aspect care se traduce prin intermediul unor stari de caldura interioara. Ei bine, tratamentul cu laptisor de matca, administrat de circa doua, trei ori anual se poate dovedi un remediu pentru problemele tipic feminine.

Laptisorul de matca ajuta sistemul circulator

Inca din cele mai vechi timpuri, nivelul crescut al colesterolului a fost acela care a atras dupa sine numeroase probleme la nivelul organismului, afectand in principal sanatatea sistemului circulator. Conform studiilor efectuate de catre specialisti, consumul de laptisor de matca este util pentru scaderea colesterolului, in special daca se administreaza lunar.

Laptisorul de matca in sprijinul sistemul nervos

Fiecare persoana cauta sa isi imbunatateasca performantele cognitive in momentele cheie, indiferent  ca vorbim despre un stagiu de pregatire profesionala ori despre o perioada in care trebuie sa sustinem diverse examene. De-a lungul timpului, persoanele care au consumat laptisor de matca au dovedit faptul ca se pot concentra mult mai bine, avand si o predispozitie spre invatare.

In plus, conceptele teoretice devin mult mai usor de memorat, asta in cazul in care tratamentul este unul de lunga durata. Un alt tratament nutritiv pe care il puteti consuma pentru a va imbunatati memoria, atentia si puterea de invatare este mierea, de vina fiind concentratia sporita de lecitina care se gaseste in compozitia acesteia.

Un leac bun la toate, asa cum ar spune majoritatea cadrelor medicale ce sprijina tratamentele homeopate. Ei bine, efectele curative ale laptisorului de matca sunt sustinute de compusii sanatosi care se gasesc in compozitia acestui elixir, de amintit fiind complexul de vitamine B, proteinele care contin majoritatea aminoacizilor esentiali pentru organism, acetilcolina – hormonul indispensabil pentru buna functionare a legaturilor sinaptice, dar si mineralele ori colagenul.

Cu o asemenea distributie de invidiat, laptisorul de matca devine un sprijin activ pentru cei care doresc sa isi protejeze organismul in orice perioada a anului. Desi nu este un tratament propriu – zis, ci un supliment pe care il puteti administra in cantitati variabile, in functie de obiectivul fiecarei persoane in parte, laptisorul de matca ofera indicii tot mai optimiste specialistilor.

Motivul ? El incepe sa se dovedeasca mai mult decat eficient si in tratarea afectiunilor grave, asa cum ar fi dezechilibrele metabolice ori cancerul. De remarcat este faptul ca pana nu demult, acest „ser” nu putea fi valorificat pentru o perioada indelungata de timp tocmai pentru ca isi pierdea rapid proprietatile. In ziua de astazi, problema a fost eliminata cu ajutorul tehnicilor chimice de”liofilizare”, ceea ce se traduce prin eliminarea completa a apei din compozitie si conservarea reziduului uscat.

About Diana Sandu