Don't Miss

Intarirea sistemului imunitar la copii

By on martie 23, 2017
Sistem imunitar

Pana la trei ani se poate spune ca racelile apar destul de rar la copii, si asta se intampla atunci cand unul dintre adultii cu care copilul locuieste la randul sau raceste. Dupa varsta de trei ani, cand de obicei copii intra in colectivitati, incep sa apara mai des racelile, de cele mai multe ori de cinci pana la sase ori pe an. In aceste cazuri trebuie sa avem in vedere cateva sfaturi foarte simple:

O alimentatie cat mai sanatoasa, formata din cel putin patru feluri de legume si fructe in fiecare zi, lapte, iaurturi, carne sanatoasa de peste, pui, vita sau curcan. Dupa implinirea varstei de doi ani, in alimentatie trebuie introdus usturoiul care contine o substanta pentru intarirea sistemului imunitar, anume alicina.

Plimbari in aer liber, fiind obligatorie pentru copil plimbarile in aer liber inca din primele saptamani de la nastere. Expunerea la soare, cu masura, este si ea esentiala pentru asimilarea vitaminei D, vitala pentru asimilarea calciului si intarirea sistemului osos si imunitar.

Baza de zi cu zi, importanta pentru igiena si intarirea organismului. Respectarea unui program strict de somn, ceea ce inseamna ca in mod normal un copil trebuie sa doarma nu mai tarziu de ora noua seara, si in plus, trebuie sa doarma si la pranz.

About Diana Sandu