Don't Miss

Ingrijirea de sine vs. Compasiunea de sine: Care este diferenta? – I

By on august 13, 2021
Ingrijirea de sine vs. Compasiunea de sine

Este posibil sa fi auzit termenii „auto-ingrijire” si „auto-compasiune”. Poate chiar i-ai confundat unul cu altul. Aceste doua subiecte difera intr-o varietate de moduri. In termeni simpli, ingrijirea de sine se concentreaza asupra fizicului, in timp ce compasiunea de sine se concentreaza asupra emotionalului.
Desi au o diferenta distincta, ambii se leaga unul de celalalt fara probleme. Stim ca este important sa ai grija de minte, corp si spirit, dar ce traseaza acea linie distincta intre ingrijire si compasiune?

Ce este auto-ingrijirea?
Acest concept se invarte in jurul ideii de actiune sau a aspectelor fizice ale ingrijirii de sine. Ceva la fel de simplu ca spalatul dintilor poate fi considerat auto-ingrijire. Functioneaza si o calatorie la spa. Poate chiar ati decis sa va planificati o vacanta placuta pentru a va relaxa. Acestea sunt toate exemple de grija de personala, care poate parea foarte superficial. Cu toate acestea, aceasta este jumatate din lupta, deoarece sanatatea fizica este la fel de importanta ca sanatatea mintala .

Dar autocompasiunea?
Indepartandu-se de aspectele fizice ale grijii de tine, o mare parte din ingrijirea de sine se invarte in jurul abilitatii de a te considera cu compasiune. Reflectarea emotiilor cuiva este o parte esentiala a dobandirii compasiunii. Pentru a face acest lucru mai usor de inteles, luati in considerare faptul ca a avea auto-compasiune nu este mult diferit de a privi lumea cu compasiune. Este important sa te tratezi la fel de amabil precum ai putea trata lumea exterioara.

About Diana Sandu